B&O forklarer chok-tal

Nu forventes der svar på den massive tilbagegang i Bang & Olufsen.

Illustration: epn

Luksusproducenten har netop offentliggjort regnskabet for tredje kvartal i sit forskudte regnskabsår.

En del af tallene blev dog allerede kendt den 22. marts, da B&O måtte erkende et fald i omsætningen til 655 mio. kr. mod 766 mio. kr. i samme periode året før.

Kerneforretningen, musik- og tv-apparater, har fået et alvorligt knæk. 362 mio. kr. blev omsætningen mod 559 mio. kr. året før. Analytikere har siden efterlyst en forklaring på den alvorlige nedtur dybt inde i koncernens hjerte.

Resultat før skat blev et minus på 114 mio. kr.

Forventninger om et minus

Så dagens regnskab skal ikke så meget svare på, hvor B&O står, men mere væsentligt; hvor er B&O på vej hen.

For hele regnskabsåret ventes der en omsætning på mellem 2,8 og 2,9 mia. kr. mens man regner med, at resultat før renter og skat bliver et minus på mellem 150 og 200 mio. kr.

Det negative resultat vil blandt andet blive påvirket af ekstraordinære omkostninger til organisatoriske ændringer (-40 mio. kr.) mens omkostninger på 100 mio. kr. bl.a. skyldes højere afskrivninger.

"Kvartalet blev negativt påvirket af den accelererede transformation af vores forhandlernetværk i takt med, at vi overgår til færre, mere produktive butikker i Europa," lyder det i en kommentar til dagens regnskab fra adm. direktør Tue Mantoni.

Kina er ikke nok

Og selv om musikken bliver sødere på det store, men svære kinesiske marked, så er der lang vej igen, hvis fremgangen i Asien skal opveje nedgangen på det traditionelle vestlige markeder.

"Vi begynder at se en positiv effekt fra vores vækststrategi i Kina, men det er stadig ikke nok til at kompensere for den fortsatte makroøkonomiske svaghed, især i Europa”, siger Tue Mantoni.

Læs også