DR-direktør stopper

Direktør for DR's regionale medieaktiviteter i DR Danmark, Inger Bach, skifter til en nyoprettet stilling som etikchef i DR.

Tidligere direktør for DR Danmark, Inger Bach, bliver ny etikchef i DR. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

DR er gået på jagt efter en ny direktør for DR Danmark, der har base i Aarhus og har ansvaret for DR's vigtige regionale programproduktion.

Direktøren gennem de seneste fem år, Inger Bach, stopper i stillingen - hun bliver i stedet DR's ny etikchef, oplyser DR i en pressemeddelelse.

”Inger har i fem år været en stærk og markant formand for det programetiske udvalg ved siden af sit krævende job som direktør for DR Danmark. Nu skal hun koncentrere sig om programetikken. Jeg er overbevist om, at hun vil sikre et stærkt fokus på den og videreudvikle vores etiske retningslinjer, så de modsvarer DRs aktuelle udfordringer,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i meddelelsen. 

Flere ændringer

Redaktionschef Per Krogh Simonsen bliver konstitueret i stillingen som direktør for DR Danmark i Aarhus, indtil en ny direktør er fundet, skriver DR. I kølvandet på Inger Bachs overgang til etikchef bliver der samtidig foretaget et par mindre organisatoriske justeringer, der skal styrke aktualitets- og debatområdet i DR, oplyser mediehuset.

Inger Bach fyldte sidste år 60 år og har som direktør for DR Danmark haft en nøglerolle som ansvarlig for, at DR opfylder forpligtelsen til at nå ud i hele Danmark. Hun har været i DR siden 1980 og blev i forbindelse med DR's store omorganisering i 2009, udnævnt til direktør for det den gang nye DR Danmark og blev medlem af DR's direktion, som hun nu forlader med skiftet.

Inger Bach tiltræder sin nye stilling den 8. april og fortsætter som formand i DR's programetikudvalg. Udvalget står bl.a. for udarbejdelsen af det nye regelsæt i DR omkring brugen af iscenesættelser. Det arbejde blev sat i gang efter de to pinsomme sager, der rullede i januar, hvor DR Nyheder dels bragte billeder fra en demonstration, der viste sig at være iscenesat, dels bragte en optakt til statsministerens nytårstale, hvor deltagerne skulle lade som om, de ikke kendte indholdet af talen på forhånd, selvom det var tilfældet.  

Læs også