Grundfos' topchef skal tilbage i skole

Carsten Bjerg skal fremover også optræde i regi af Copenhagen Business School.

Grundfos-chefen er netop blevet udnævnt til adjungeret professor ved CBS i virksomhedsudvikling og lederskab.

Carsten Bjerg glæder sig til at skulle stå i klasseværelserne og bidrage med historier og erfaringer fra det virkelige liv, som han udtrykker det.

»Jeg glæder mig også til at blive inspireret af de studerende ved CBS. Det er jo dem og deres ideer, virksomheder som f.eks. Grundfos skal leve af i fremtiden,« siger Carsten Bjerg.

Ikke kun i teorien

Tilknytningen kommer kort tid efter, at Grundfos-chefen blev kåret til Årets Leder 2012, og rektor på CBS, Per Holten-Andersen, er da også tydeligt tilfreds med at have fået Bjerg lokket ind i CBS-folden.

»Han har ført Grundfos-koncernen frem til den innovative fører position, den sidder på i dag. Samtidig er værdibaseret ledelse ikke blot teorier i Bjerringbro. De praktiseres dagligt, og det er måske en af grundene til, at Carsten blev kåret som Årets Leder 2012,« siger Per Holten-Andersen.

En mand med flere poster

Den seneste udfordring for Carsten Bjerg er blot en af mange, som den rolige erhvervsmand har påtaget sig, siden han overtog styringen af den jyske pumpekoncern i 2007.

I dag sidder Bjerg også i bestyrelsen i Vestas og Rockwool, ligesom han også er formand for et af regeringens mange vækstteams og medlem af såvel bestyrelsen for Provinsindustriens Arbejdsgiverforening og hovedbestyrelsen i DI.

Carsten Bjerg er oprindelig uddannet akademiingeniør.

I forbindelse med udnævnelsen holder Carsten Bjerg tiltrædelsesforelæsning onsdag næste uge på CBS på Frederiksberg.

Læs også