Slut med 300 stk. hovedpinepiller i håndkøb

Nye regler for salg af store pakninger hovedpinepiller i håndkøb sendes til høring i berørte lægemiddelvirksomheder, men ventes at træde i kraft til juni.

Så kommer det ventede indgreb over for salg af store pakninger med smertestillende medicin i håndkøb. Årsagen er voldsomt forbrug, flere selvmordsforsøg og forgiftninger.

Sundhedsstyrelsen har nemlig besluttet at følge nye anbefalinger, som vil gøre store pakninger med svage smertestillende piller receptpligtige receptpligt, oplyser Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

Fremover bliver de store pakninger med piller, der fx indeholder paracetamol, (fx Panodil® og Pamol®),  receptpligtige. Sundhedsstyrelsen forventer, at receptpligten træder i kraft med udgangen af juni måned

”Vi skal selvfølgelig lytte til ny viden, og lige netop på det her område kan der være menneskeliv at redde. Vi løser naturligvis ikke alt på den her måde, men meget peger på, at vi med den her begrænsning har en chance for at forebygge nogle selvmord. Den chance griber jeg, ” siger sundhedsminister Astrid Krag.

Der skal nu iværksættes de normale høringsprocesser i forhold til de berørte lægemiddelvirksomheder.

Minister ind i sagen om smertestillende medicin 

Læs også