Bondo: Lad os nu få det indgreb

Formanden for Danmarks Lærerforening kan ikke se nogen grund til, at regeringen tøver med et indgreb i konflikten.

Kom bare med det indgreb, lyder det fra lærernes formand Anders Bondo Christensen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Konflikten mellem Danmarks Lærerforening og KL er mindre end en uge gammel. Men chancerne for at få en løsning ved forhandlingsbordet er så minimale, at regeringen burde skride ind med et indgreb. Gerne så hurtigt som muligt.

Den opsigtsvækkende udmelding kommer fra Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, på dagen hvor en meningsmåling, som Rambøll Analyse/Danmark har lavet for Jyllands-Posten, viser, at størstedelen af danskerne mener, at regeringen skal lade konflikten køre.

"Alle forventer, at der vil komme et regeringsindgreb, og jeg tror ikke, at vi finder frem til en løsning, så regeringen kan lige så godt stoppe konflikten med det samme. Der behøver ikke at gå en uge, for jo længere tid, der går, jo større konsekvenser får det for alle," siger Anders Bondo Christensen til Jyllands-Posten.

Aftalt spil?

I Danmarks Lærerforening begrunder man udmeldingen med, at der reelt ikke har været forhandlinger mellem lærerne og KL. KL er nemlig blevet sendt i byen af regeringen, der skal bruge en ny aftale med lærerne for at kunne indføre en heldagsskole, lyder det fra Anders Bondo Christensen.

"Jeg har været med til mange forhandlinger, men jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er så styret, at det er helt utroligt. Det er helt utroligt ødelæggende for den danske model, at regeringen blander sig i forhandlingerne på den måde. Når man så hører statsministeren tale om, at regeringen respekterer den danske model, så kan man næsten ikke tage det seriøst," siger Anders Bondo Christensen.

Han hæfter sig blandt andet ved, at det er kommet frem, at regeringen har holdt møder med KL forud for forhandlingerne med Danmarks Lærerforening.

"I lang tid kunne vi ikke få noget konkret at vide om, hvad KL ønskede sig i den nye overenskomst. Det fik vi først at vide, da regeringen havde sin plan klar," siger Anders Bondo Christensen.

BRANCHENYT
Læs også