DF vil gøre indgreb til en vindersag

Oppositionspartiet vil dog ikke pege på, hvilke konkrete ting et indgreb skal indholde.

Alex Ahrendtsen, folkeskoleordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Alt tyder i øjeblikket på, at en løsning på konflikten mellem lærerne og kommunerne skal findes ved et politisk indgreb. Den tilspidsede situation fik i går Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, til - over for Jyllands-Posten - at opfordre til et indgreb, så der kan sættes en stopper for lockouten af lærerne.

I oppositionspartiet Dansk Folkeparti er man klar til at lave et indgreb, hvis parterne ikke selv finder en løsning. Men partiet vil ikke gennemføre et indgreb, der er identisk med KL's udspil.

"Det skal være et afbalanceret indgreb, som både lærerne og KL kan acceptere. Vi tager ikke parti i konflikten, og derfor vil vi ikke være med til, at KLs forslag skal tromles igennem. Der skal tages hensyn til begge parter," siger Alex Ahrendtsen, folkeskoleordfører for Dansk Folkeparti, til Jyllands-Posten.

Vil tage hensyn

Det er især vigtigt at tage hensyn til, at det i sidste ende er lærerne, der skal føre resultatet ud i virkeligheden, mener man i Dansk Folkeparti.

Derfor tager man i partiet også afstand fra regeringen, efter at flere eksperter i dagens udgave af Jyllands-Posten vurderer, at regeringen og KL har arbejdet sammen, og at lærerne derfor ville tabe konflikten uanset hvad.

"I øjeblikket er det en tabersag. Det er op til regeringen at komme med et udspil til et indgreb, men hvis det kommer, vil vi gøre det til en vindersag for begge parter," siger Alex Ahrendtsen.

Venter på regeringen

Alex Ahrendtsen vil ikke fortælle, hvordan man i Dansk Folkeparti vil imødekomme lærerne ved et eventuelt indgreb.

"Det vil jeg ikke sige, inden regeringen er kommet med sit udspil," siger Alex Ahrendtsen.

Er det så ikke en billig omgang for dig at komme med en udmelding om, at begge parter skal tilgodeses, når du ikke vil melde noget ud nu?

"Det synes jeg ikke, for jeg har været med til at skrive en kronik sammen med Danmarks Lærerforening, hvor vi skitserer en mulig løsning," siger Alex Ahrendtsen.

BRANCHENYT
Læs også