Enhedslisten afviser politisk indgreb

Løsningen på lærerkonflikten skal findes gennem forhandlinger og ikke gennem et indgreb.

Per Clausen, gruppeformand i Enhedslisten Arkivfoto: Mik Eskestad

Selv om Anders Bondo Christensen i går i Jyllands-Posten opfordrede til et politisk indgreb, der skal sætte en stopper for konflikten mellem lærerne og Kommunernes Landsforening, KL, er Enhedslisten ikke villig til at være en del af et indgreb.

"Vi vil under ingen omstændigheder stemme for et indgreb, der trumfer KLs planer igennem," siger Per Clausen, der er gruppeformand i Enhedslisten, til Jyllands-Posten.

Selv om alt i øjeblikket peger i retning af, at konflikten skal løses igennem et politisk indgreb, fastholder man i Enhedslisten, at parterne skal nå til enighed ved forhandlingsbordet.

Aftale bedre end indgreb

Derfor burde regeringen ifølge Enhedslisten genoptage forhandlingerne med de statsansatte lærere, der i øjeblikket også er omfattet af lockouten.

"Det vil være oplagt at genoptage forhandlingerne her, for det vil også sende et signal til Danmarks Lærerforening om, at man kan finde et kompromis," siger Per Clausen.

Hvis regeringen ved et eventuelt indgreb lægger op til indrømmelser over for lærerne, vil I så være lægge stemmer til et indgreb?

"Nej, for så kunne man lige så godt have fundet en løsning igennem forhandlinger. Det er meget bedre, at der bliver indgået en overenskomst mellem parterne frem for, at den skal dikteres fra politisk side," siger Per Clausen.

BRANCHENYT
Læs også