Musikere: Ramasjang spiller kun DR's egne børnesange

DR holder andre musikere ude af sendefladen, lyder det fra to musikere.

Det er bl.a. sange lavet af DR's egen "Hr. Skæg", som Anders Bøgelund og Jan Irhøj mener bliver favoriseret. Foto: Lars Just

De unge lyttere på DR's Ramasjang radiokanal bliver i overvejende grad mødt af børnesange lavet af egne profiler som ’Hr. Skæg’ og sangene i ’Åh abe’-serien. Det holder derfor andre musikere fra at blive spillet i radioen.

Sådan lyder kritikken ifølge Politiken fra de to erfarne børnemusikere Anders Bøgelund og Jan Irhøj. Deres egen optælling går på, at 80 pct. af sangene på Ramasjang radiokanalen stammer fra DR selv, og de bakkes op af en stikprøve lavet af Politiken Research.

”Ramasjang Radio er en pølsefabrik, hvor børnene får et stykke af den samme DR-pølse, hver gang der bliver spillet musik på kanalen. Lytterne får ikke lov at opleve dansk børnemusik, der er kommet til verden uden om DR. Det er dybt ulykkeligt for den musikalske mangfoldighed i landet,” siger Jan Irhøj til Politiken.

De to musikere bakkes op af formand Anders Laursen fra Dansk Musiker Forbund, mens redaktør for DRs digitale radiokanaler Gustav Lützhøft forsvarer musikvalget på Ramasjang med, at DR forsøger at skabe en rød tråd på tværs af Ramasjangs platforme på TV, net og radio.

DR-direktør stopper

Unges farvel til flimmerkassen tager fart

DR snupper Svaneborg fra JP

BRANCHENYT
Læs også