Er du holdt op med at spørge om lån?

Danskerne holder på pengene. Det smitter af på interessen for realkreditlån.

Udviklingen i antallet af lånetilbud. Kilde: Realkreditforeningen.

Realkreditinstitutterne gav i marts 12.699 lånetilbud til private og virksomheder. Det er ca. 2.000 færre end i februar -  og over 14.000 færre tilbud sammenlignet med marts sidste år.

Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån.

Den lave interesse for lånetilbud skyldes, ifølge Realkreditforeningen, at renten ikke bevæger sig synderligt, og at antallet af hushandler er på et lavt niveau.

Bump på vejen forude

"Forbrugertilliden og negative BNP-tal viser, at forbrugerne er meget tilbageholdende med at bruge penge. 2012 som helhed viste lidt flere bolighandler end året før, og qua påske-effekten i tallene kan stemningen godt være bedre end dagens tal umiddelbart er udtryk for," siger Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen, med henvisning til at påsken faldt i slutningen af marts.

"En vedtagelse af regeringens vækstplan kan forhåbentlig bidrage til at få vendt psykologien til et mere varigt opsving, men det vil være naivt at tro, at vi ikke skal passere mange bump på vejen," tilføjer han.

Med et lånetilbud i hånden, som gælder seks måneder, er det muligt at afslutte en ejendomshandel, omlægge eller låne ekstra inden for kort tid.

Statistikken har eksisteret siden 1996, og bundrekorden for antal lånetilbud var 12.139 i april 2011.

BRANCHENYT
Læs også