Indbrudstyve har fået mere smag for luksus

Antallet af indbrud er faldet - men tyvene slipper af sted med dyrere ting.

Sidste år anmeldte danskerne 4.483 sommerhusindbrud og 42.852 indbrud i helårshuse. Foto: Thomas Borberg/ Polfoto.

Gem dine værdier grundigt væk og frist ikke tyvene.

Sådan lyder rådet fra Forsikringsoplysningen, efter nye tal viser, at indbrud i helårshuse og sommerhuse sidste år kostede forsikringsselskaberne over otte pct. mere i erstatning pr. indbrud.

Forsikringsselskaberne udbetalte i gennemsnit 24.328 kr. i erstatning pr. indbrud i helårshuse og 10.748 kr. pr. indbrud i sommerhuse.

Smartphones og smykker

Ifølge Forsikringsoplysningen skyldes de stigende erstatningsbeløb, at indbrudstyvene stjæler flere eller dyrere værdier, når de bryder ind i danskernes huse og sommerhuse.

Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen, forklarer:

"Vi har i dag flere værdier liggende, som er hurtige og nemme for en indbrudstyv at komme af sted med. Smartphones, tablets osv. er jo ting, der har en betydelig værdi. Sammen med smykker og kontanter er det den slags ting, tyven typisk går efter."

Færre indbrud

Den gennemsnitlige erstatning ved et indbrud steg sidste år med 8,3 pct. for helårshuse og 8,6 pct. for sommerhuse. Antallet af indbrud er imidlertid faldet med henholdsvis 2,9 pct. for helårshuse og 27 pct. for sommerhuse.

Det markante procentvise fald i sommerhusindbrud skal ses i lyset af, at antallet af sommerhusindbrud er betydeligt lavere end husindbrud, hvilket kan fremkalde store procentvise udsving.

Således anmeldte danskerne sidste år 4.483 sommerhusindbrud mod 42.852 indbrud i helårshuse.

BRANCHENYT
Læs også