Nu koster Facebook-beskeder penge

Visse typer af beskeder vil i fremtiden koste penge. Også i Danmark, hvis man er uheldig.

Foto: Sean Kilpatrick/AP

Først var det Storbritannien, der indførte betaling, hvis man vil sende en besked til en person med mange tilhængere.

Nu er det så blevet danskernes tur til at hive tegnedrengen frem på det sociale medie. Men forudsætningerne er anderledes herhjemme, end de er i Storbritannien.

I Danmark koster det nemlig penge, hvis man vil skrive en besked til personer, der har en lukket profil. I hvert fald, vis man er en af de udvalgte, der er blevet 'offer' for det nye tiltag.

Det kan metroxpress i dag afsløre på sin hjemmeside mx.dk.

»Facebook eksperimenterer med små brugergrupper, inden de indfører ændringer,« forklarer Jon Lund, der er ekspert i sociale medier til mx.dk.

»Her ser vi, at nogle tilfældige forbrugere er valgt ud til at prøve det nye betalingskoncept af. Efter en periode vil Facebook så evaluere på effekten. Hvis det går godt, indfører det nye koncept over hele linjen.«

Kan gribe om sig

Og det er ikke småpenge, danskerne skal betale. 6,62 kroner koster det pr. besked. Og det kan hurtigt løbe op, hvis man kaster sig ud i en chat med en person, man ikke kender.

»Den britiske model giver mening, fordi de kendte kan drage nytte af det. Det er nok meget rart at få tømt ud i sin indbakke, hvis man modtager tusindvis af beskeder dagligt. Men det her koncept kan jeg ikke se samme logik i. De eneste der vinder på det her, er Facebook selv. Ukendte med lukkede profiler bliver sandsynligvis ikke bestormet med beskeder fra fremmede,« siger Jon Lund til mx.dk.

Det er dog ikke livsnødvendigt at betale beløbet, hvis man vil i kontakt med fremmede. Beløbet skal betales, hvis beskeden skal havne i modtagerens indbakke. Hvis ikke beløbet bliver betalt, havner beskeden i stedet i hvad der bedst kan betegnes som Facebooks svar på et spamfilter. De kan findes og læses af modtageren, men de er langt sværere at finde.

BRANCHENYT
Læs også