Boligside vil sælge dit hus for 15.000 kr.

I fremtiden skal dit hus ikke bare vises på nettet. Det skal også sælges.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Det kan nemt koste 50.000 til 100.000 kroner at få solgt sit hus eller lejlighed. Den pris vil landets største uafhængige boligportal ifølge Politiken presse voldsomt ned med et nyt koncept.

Fra i dag kan sælgere sætte deres bolig til salg via Boliga for 499 kroner om måneden. Dertil kan de købe en advokatpakke for en engangsydelse på 995 kroner med mulighed for diverse tilkøb.

»Hvis du sætter din bolig til salg på nettet eller opslagstavlen i supermarkedet, står du juridisk set lidt på herrens mark«, siger Ricco Zuschlag, direktør i Boliga, til Politiken:

»Det unikke er, at vi har et samarbejde med et advokatfirma, som indhenter alle de relevante handelsdokumenter - det kommunale oplysningsskema, tingbogsoplysninger og så videre - og putter ned en boligmappe, så boligen er klar til salg«.

Fri af juraens tåger

Boliga forventer, at de fleste vil købe advokatpakken med. Det er juraen, som normalt afholder folk fra selvsalg, vurderer Nemadvokat, der leverer advokatpakken:

»Mange har følt, at de bevægede sig ind i et juridisk tågeland, når de selv stod for salget. Vi giver populært sagt sedlen på opslagstavlen i supermarkedet en juridisk indpakning«, siger advokatfuldmægtig Frederik Friche fra Nemadvokat til avisen.

Han oplyser, at selvsalgskunderne er sikret af advokatansvarsforsikring. En komplet boligmappe inklusive købsaftale vil koste 10.000-15.000 kroner.

Mæglere tager det roligt

Boliga, der har omkring 800.000 brugere, vurderer, at mellem 8 og 10 procent af alle typer bolighandler i dag er selvsalg.

I Dansk Ejendomsmæglerforening hilser cheføkonom Troels Theill Eriksen i Politiken initiativet velkomment:

»Vi frygter ikke, at Boligas koncept vil tage kunder fra os i særligt stort omfang«.

BRANCHENYT
Læs også