Aktier: Brøndby IF kørte sit eget ræs

Det danske aktiemarked lukkede tirsdag stort set uændret, efter at det hen over eftermiddagen havde svinget inden for et meget snævert interval.

Brøndby-aktien levede tirsdag sit eget liv på aktiemarkedet. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Facit ved børslukketid var en stigning i C20 Cap på 0,05 pct. til 567,16, mens en blandet udvikling prægede de øvrige børser i Europa.

- Det har været en vent-og-se-dag uden de store nøgletal på agendaen. Det kan også ses på aktiviteten, som har været meget afdæmpet. Markedet er forsigtigt optimistisk i øjeblikket, men det er stadigvæk et marked, som hurtigt kan blive rystet, hvis der kommer en eller anden større begivenhed, siger afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

I topfeltet af C20 fandtes flere af bankerne. Jyske Bank steg 1,9 pct. til 200,4 kr. og Nordea lukkede 0,5 pct. højere i 65. Danske Bank måtte nøjes med en lidt mindre fremgang på 0,4 pct. til 103,6 kr. ABG Sundal Collier hævede ellers sin anbefaling på Danske Bank til ”hold” fra ”sælg”.

- Vi ser generelt i Europa pæn interesse for bankerne. Det samme gælder mineaktierne, hvilket dog ikke har smittet af på FLSmidth, siger Ole Kjær Jensen og peger på et fald i FLS-aktien på 0,6 pct. til 336 kr.

Vestas, som mandag steg 7,8 pct. efter offentliggørelsen af en stor ordre i Canada, faldt 1,4 pct. til 44,61 kr.

- Der er nogen, der vælger at tage stikket hjem oven på stigningen i aktien mandag. Det er stadigvæk en industri, som har det rigtigt svært, og der er også noget usikkerhed fremad mod første kvartalsmeddelelsen på baggrund af den annoncerede ordreindgang, der var i første kvartal, siger Ole Kjær Jensen.

Uden for C20 sprang Brøndby IF i øjnene med en stigning på 126 pct. til 6 kr., efter at aktien blev handlet for første gang uden de nye tegningsretter. Som led i en planlagt aktieemission udbyder selskabet op til 73,45 mio. nye aktier - som i første omgang fordeles som tegningsretter til de nuværende aktionærer i forholdet 13 tegningsretter til 1 aktie.

Hver tegningsret giver ret til at købe en ny Brøndby-aktie til 2 kr. stykket, og dermed håber klubben på at rejse mindst 60 mio. kr. til at sikre den fremtidige drift. Aktien lukkede mandag omregnet i kurs 2,65 kr., men blev på et tidspunkt tirsdag handlet så højt som i 7,95 kr.

- Brøndby-aktien ligger af uforklarlige årsager på en høj kurs. Men det er ikke første gang, vi ser sådan noget i forbindelse med en kapitaludvidelse. Det virker noget voldsomt, siger Ole Kjær Jensen.

Investorerne viste ligeledes appetit på Genmab, som lukkede 4,5 pct. højere i 146 kr., efter at flere analytikere har talt varmt om aktien.

- Genmab har fået nogle positive analytikerkommentarer både fra Danske Bank og Nordea, siger Ole Kjær Jensen. Danske Bank har løftet kursmålet på aktien til 165 kr. fra 135 kr., og mandag hævede Nordea sit kursmål til 191 kr. fra 146 kr.

Carlsberg nød godt af et løftet kursmål fra Nomura til 720 kr. fra 660 kr., og steg 1,2 pct. til 567 kr. efter en stigning på 2,2 pct. mandag, da et andet finanshus, Bank of America Merrill Lynch, ligeledes kom med en opløftende analyse på selskabet.

Anbefalingerne af høreapparatselskaberne er kommet ind i lind strøm efter sidste uges høreapparatkonference i USA. Senest i rækken har HSBC sænket anbefalingen på William Demant til ”undervægt” fra ”neutral” af HSBC. Kursmålet er desuden sænket til 470 kr. fra 510 kr. Aktien faldt 1,5 pct. til 474 kr.

Omvendt har det svenske finanshus SEB Enskilda løftet kursmålet for GN Store Nord med 6 kr. til 110 kr. Det kunne dog ikke ændre på, at GN-aktien faldt 0,7 pct. til 107,6 kr.

SAS faldt 3,6 pct. til 10,8 kr., efter at flyselskabets trafiktal for marts havde vist en trafikvækst på 0,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også