Bilka og Føtex: Nu begynder ugen torsdag

Tilbudsaviserne fra de to supermarkeder vil nu gælde fra torsdag og en uge frem.

Bilka og Føtex barsler nye tider for tilbudsreklamer.  Foto: Jakob Jørgensen

Da Føtex' og Bilkas tilbudsavis i går landede i postkassen, var det med en markant ændring.

De to butikskæder har nemlig valgt at omstrukturere, så butikkernes tilbud nu gælder fra torsdag i stedet for søndag eller mandag. Tilbuddene gælder stadig i en uge.

Lukkeloven
  • Den nye lukkelov trådte i kraft 1. oktober 2012.
  • Ifølge loven må butikker - herunder også supermarkeder - nu holde åbent alle søndage, med mindre der er tale om en helligdag. De må desuden forlænge deres åbningstid i hverdagene. Det har fået kunderne til at handle ind på andre tidspunkter end tidligere.

"Vi kan se, at en af konsekvenserne ved lukkeloven er, at weekenden er blevet det helt store handelstidspunkt. Så for at geare butikkerne bedre til ugens tre største handelsdage, har vi valgt at starte tilbuddene allerede torsdag," forklarer Mads Hvitved Grand, der er pressechef hos Dansk Supermarked, som ejer Bilka og Føtex.

Starter før alle andre

"Vi tror, at kunderne vil tage godt imod det, for vi har gjort det for at gøre butikkerne mere klar til dem, når de kommer og handler stort ind i weekenden," siger Mads Hvidtved Grand.

Desuden giver det Bilka og Føtex en fordel i forhold til konkurrenterne, vurderer han.

"Vi ser det som om, at vi starter nogle dage før de andre butikker - ikke nogle dage efter, så vi er klar med tilbuddene lige op til weekenden," siger han.

Mads Hvidtved Grand forventer, at andre butikskæder med tiden vil følge trop og ligeledes begynde deres tilbud før weekenden.

Det er dog ikke meningen, at Dansk Supermarkeds tredje store kæde, Netto, skal følge med - men det kan komme med tiden.

BRANCHENYT
Læs også