Blev tilbudt Amagerbanken for 1 kr.

Bankdirektør er i dag glad for, han takkede nej.

Uffe Frandsen

To dage før det en søndag aften i februar 2011 kom frem, at Amagerbanken var ganske få timer fra en konkurs forsøgte formand i Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, at sælge Amagerbanken til Jyske Bank for 1 krone. Det skriver Børsen.

"Jeg kan bekræfte, at jeg ringede til Anders Dam fra Jyske Bank fredag den 4. februar 2011 og tilbød ham at købe banken for 1 kr. Min opgave var at sikre de almindelige kreditorer bedst muligt. Alle vidste på dette tidspunkt, at aktiekapitalen og den ansvarlige kapital var væk efter de nedskrivninger, der var foretaget," siger Henning Kruse Petersen til avisen.

Det er blevet interessant, hvad bestyrelsen, Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet gjorde for at redde banken, da det tidligere på ugen kom frem, at en række tidligere aktionærer i Amagerbanken annoncerede, at de vil køre et søgsmål mod både den tidligere ledelse, mod Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet. Anken er, at man ikke gjorde tilstrækkeligt for at redde banken.

Anders Dam behøver ikke læse Peter og Ulven … 

Ingen plan B for aktionærforening

Kruse ringer

Ifølge Børsen havde Anders Dam allerede om onsdagen takket nej til at købe Amagerbanken efter at Silkeborg-banken havde været de væsentligste dele af kreditbogen igennem. Men Jyske Banks kreditfolk vurderede, at der var så store nedskrivningsbehov, at al kapital var væk og at man kunne komme helt derud, hvor der skulle gøres indhug i indlånernes penge.

"Om fredagen ringer Kruse til mig og spørger, om vi vil købe den for en krone. Svaret fra vores side var stadig nej, fordi vi mente, der var underbalance i banken. Vi har efterfølgende kunnet se, at vores beregninger stort set har passet. Vi havde gennemgået alle de største kreditter, og alene der kunne vi sige, at den var helt gal," siger Anders Dam til Børsen.

Direktøren for Jyske Bank har den klare vurdering, at der ikke er noget at komme efter, da der simpelthen ikke var værdier tilbage i banken - og slet ikke til aktionærerne, der står først for, når der tabes penge.

""Min vurdering er, at der var ikke noget at komme efter i dette sagsforløb. Der var ingen værdier at komme efter for aktionærerne. Der var ingen værdier i Amagerbanken, da den lukkede. Vores vurdering var, at egenkapitalen og mere til var væk," siger Anders Dam.

Avis: Storbanker afviste Amager-redning 

Amagertop angriber aktionærforening 

Amagerbankens ledelse stævnet for 800 millioner kroner 

BRANCHENYT
Læs også