Politihjemmeværnet skal sikre rettidighed i Mærsk

Fyns Politi har sat ekstra mandskab ind for at undgå trafikkaos ved generalforsamling.

Foto: Carsten Andreasen Seneste generalforsamling på Tåsinge i 2008.  Foto: Carsten Andreasen

Når A.P. Møller-Mærsk i dag kl. 11 åbner dørene til dette års generalforsamling, bliver det i andre omgivelser end vanligt.

Aktionærerne skal nemlig en tur til Mærskgården på Tåsinge, der ligger i det sydfynske øhav.

Fakta
  • Mærsk har i de seneste år holdt generalforsamling i Bella Center i København.
  • Men indtil 2003 og igen i 2008 blev generalforsamlingen afholdt på Mærskgården, der ligger i Torense på Tåsinge i det sydfynske øhav.

Sidste gang Mærsks generalforsamling blev holdt på Tåsinge, i 2008, skabte det store trafikale problemer.

De mange aktionærer, der skulle krydse broen og parkere på øen, havde så svært ved at komme frem, at generalforsamlingen blev en time forsinket.

Men i år har Fyns Politi taget sine forholdsregler for at undgå, at de 2.187 gæster til generalforsamlingen oplever forsinkelser og trafikale problemer som i 2008.

Ekstra mandskab sat ind

"Vi har udkommanderet politihjemmeværnet, som vil sørge for, at trafikken forløber på den mest smidige måde hen over broen, og så skal de hjælpe med at få parkeret bilerne, så de bliver pakket mest hensigtsmæssigt," siger vagtchef Kim Munksgaard fra Fyns Politi.

Aktionærerne kan parkere ved Valdemar Slot, der ligger i nærheden af Mærskgården, hvor der er gode parkeringsforhold. Kim Munksgaard forventer dog, at det også vil være nødvendigt for nogle at parkere langs de små veje omkring gården.

"Det er et lille lokalsamfund, der formentlig ikke får besøg af op mod 2.000 biler igen samtidigt, før Mærsk igen holder generalforsamling hernede," siger han og vurderer, at der på en almindelig dag højst kører "et par hundrede" biler over broen til Tåsinge dagligt.

Har backup klar

"Vi har været klar siden kl. 8 her til morgen, og der har ikke været problemer endnu," siger han, en time inden generalforsamlingen skal begynde kl. 11.

Hvis det alligevel skulle vise sig, at trafikken bliver kaotisk, så har Fyns Politi flere mand i baghånden.

"Vi har en reserve klar, som kan tage ned til Tåsinge og hjælpe med at tage trykket af ved at fjerne biler, hvis de spærrer vejene," siger han.

Kim Munksgaard forventer dog ikke, at generalforsamlingen vil skabe trafikale problemer i år.

BRANCHENYT
Læs også