Mærsk-formand tilfreds trods svært år

"Vi vidste, at 2012 blev svært," siger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen på vej til at aflægge sin beretning. De øvrige er fra venstre Niels Jacobsen, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og Niels Smedegaard. Foto: Carsten Andreasen

2012 går over i historien for A.P. Møller-Mærsk, men det skyldes ikke gode regnskabsmæssige præstationer.

Årets største nyhed var af den kedelige slags, idet hovedaktionæren Mærsk Mc-Kinney Møller gik bort, og hans bedrifter blev hyldet af bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, som fortalte, at han er savnet.

Hvad angår de regnskabsmæssige bedrifter, var Maersk Line også historie i 2012. I hvert fald i 1. kvartal, da containerrederiet tabte 599 mio. dollars - mere end nogensinde før.

Glæde trods alt

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen kunne dog godt glæde sig over, at den svært start blev fulgt op af en række initiativer, som faktisk endte med at give Maersk Line et overskud i hele 2012.

"Vi er tilfredse med året. Vi vidste, at det ville blive svært, da vi gik ind i det," konstaterede han.

Ejer mere af skibene

Han kunne desuden oplyse, at Maersk Line i dag ejer en større andel af sine skibe end hidtil. Normalt har man lejet de fleste af sine skibe, men det kan ikke betale sig i øjeblikket, og det giver mere mening selv at eje. Det betyder, at Maersk Line i dag ejer ca. 57 pct. af skibene.

Det gælder bl.a. kæmpeskibene Triple E, som kommer i søen i år, men selv om overkapaciteten i markedet er betragtelig, mener Michael Pram Rasmussen ikke, at skibene med plads til 18.000 containere vil gøre overkapaciteten endnu mere udtalt.

"Vi tror, at introduktionen af Triple vil ske uden at forrykke markedsbalancen mærkbart." 

BRANCHENYT
Læs også