Smedegaards løn holdes hemmelig

Mærsk-aktionærer der ønsker topchefens lønseddel frem i lyset, får lang næse.

Adminstrende direktør Nils Smedegaard Andersen, til venstre, og bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, ved generalforsamlingen i A.P. Møller - Mærsk. foto: Robert Wengler Topchef Niels Smedegaard i samtale med Leise Mærsk Mc-Kinney Møller ved generalforsamlingen på Tåsinge. Foto: Carsten Andreasen

Dansk Aktionærforening så gerne, at man kunne læse i A.P. Møller-Mærsks årsrapport, hvor meget adm. direktør Nils Smedegaard Andersen og de andre ledelsesmedlemmer får i løn. Men det kan foreningen glemme alt om, understreger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, der er arg modstander af at offentliggøre den enkeltes løn.

"Jeg kan lige så godt sige, at jeg er imod. Det er ikke hensigtsmæssigt af konkurrencemæssige årsager, at man kan gå ind og slå op, hvad den enkelte direktør får i løn. Det er hensigtsmæssigt at se den samlede udgift til bestyrelse og direktion. Jeg ved godt, at jeg efterhånden er lidt alene på det her punkt, men så er jeg det sammen med min øvrige bestyrelseskolleger,” lød bestyrelsesformandens fiffige svar, som skabte stor moro og klapsalver blandt Mærsk-aktionærerne.

96 mio. kr. til toppen

Den seks mand store direktion med topchef Nils Smedegaard Andersen i spidsen og direktørerne Søren Skou (Maersk Line), Kim Fejfer (APM Terminals), Jakob Thomasen (Maersk Oil), Claus V. Hemmingsen (Maersk Drilling) og Trond Westlie (koncernfinansdirektør) lige efter tjente således 96 mio. kr. i 2012.

Dermed er der givet et løft på 15 mio. kr. i forhold til de 81 mio. kr., der blev udbetalt til direktionen i 2011. En fremgang på godt 18 pct.

Beløbet svarer til et gennemsnit på 16 mio. kr. per direktionsmedlem, og dermed ligger niveauet eksempelvis over de ofte debatterede lønninger hos direktørerne i landets største banker.

INTERVIEW FRA 2011:

BRANCHENYT
Læs også