Mærsk-formand: Vi flytter ikke hen hvor skatten er høj

SF-politikeren Gry Möger Poulsen og bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen ser ikke helt ens på skattebetaling

Michael Pram Rasmussen til Mærsk generalforsamling på Tåsinge. Foto: Carsten Andreasen

SF's Gry Möger Poulsen debuterede som taler på Mærsks generalforsamling som repræsentant for Kritiske Aktionærer, der typisk har haft Frank Aaen som hovedrevser på Mærsks generalforsamlinger

SF'erens mærkesag var ligesom hos Frank Aaen ikke overraskende Mærsks skattebetaling, og hun spurgte ind til, hvorfor Mærsk har 155 datterselskaber i 17 lande, som USA betragter som skattelande. Herunder 18 på Bermuda, 11 på De Britiske Jomfruøer og seks på Mauritius.

Den kritiske aktionær forsøgte dermed at finde ud af, om man kunne kæde Mærsk sammen med den internationale skattelysag, der florerer for øjeblikket.

Går ikke efter de høje procenter

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen verfede dog Gry Möger Poulsens spørgsmål af banen, men gik dog så langt som at indrømme, at Mærsk ikke ligefrem søger efter at lægge aktiviteter i lande med høj skat.

”Vi er i 140 lande i alt. Vi er også i lande, der betragtes som skattelylande. I de lande betaler vi en lav skat. Vi flytter ikke aktiviteten derhen, hvor der er en høj skat. Vi har været på Bermuda i 60 år og har en række selskaber der,” svarede han og fastholdt, at Mærsk opfører sig som gode borgere, hvor end de opererer.

”Alle vores aktiviteter betaler skat i de lande, hvor aktiviteterne er. Der findes jo klare regler, og der er fantastisk meget fokus på det. Holland og Irland figurerer vist også på den liste over skattelylande,” replicerede han.

”Frank Aaen stillede samme spørgsmål sidste år, da var tallet 56 mio. kr. Nu er det steget til hele 57 mio. – Men jeg kan sige, at så udløber effekten af et underskud, vi har haft, så skatten for indeværende bliver sandsynligvis 300, så 450 og så trekvart mia."

BRANCHENYT
Læs også