Obligationer: Pæn rentestigning gik i sig selv

Investorerne skiftede fokus fra obligationer til aktier i løbet af torsdag formiddag, og i en periode gav det en rentestigning på 4 basispoint til den toneangivende, danske statsobligation.

Angela Merkel gav udtryk for, at Tyskland føler sig absolut forpligtet til at redde euroen. Foto: AP/ Michael Sohn

Men inden dagen var omme, var udviklingen mere eller mindre gået i sig selv igen.

Den 10-årige, danske obligation sluttede torsdag med et løft på knap 1 basispoint til 1,48 pct.

Nogenlunde tilsvarende var bevægelserne i Sverige og Tyskland, mens også Italien kunne registrere en rentestigning på 1 basispoint til 4,32 pct. efter en ellers succesfuld obligationsudstedelse torsdag formiddag.

Støvlelandet afsatte en obligationsrække med udløb i 2016 for 4 mia. euro til en gennemsnitlig rente på 2,29 pct. mod 2,48 pct. ved den seneste tilsvarende auktion i marts.

Samtidig blev der solgt obligationer med 15 års løbetid for en gennemsnitlig rente på 4,68 pct.

Samlet set var alle udsving - selv i Grækenland - dog nogenlunde begrænsede, og det hjalp sikkert også på humøret, at den tyske forbundskansler, Angela Merkel, over middag igen viste beslutsomhed i forhold til at sætte alle kræfter ind på at redde eurozonen fra opløsning.

Kansleren afslørede, at Tyskland føler sig "absolut forpligtet" til at redde euroen, og at der skal mere end bare penge til - også strukturelle reformer i de mest ramte lande.

Torsdag eftermiddag blev der serveret positive tal for de nytilmeldte ledige i USA. Arbejdsløshedskøen mindskedes med 42.000 personer til 346.000 i sidste uge - klart under økonomernes forventninger, der ifølge Bloomberg News lød på 360.000 nye ledige.

BRANCHENYT
Læs også