SmartGuy afskediger 120 ansatte

Virksomheden flytter sit lager til Polen. Lønniveauet i Danmark er for højt.

SmartGuys lager bliver flyttet fra Jyderup til Stettin. Foto: Mathias Christensen

"Witaj Polska" - "Goddag Polen"

Det danske onlineselskab SmartGuy, der forhandler tøj, sko, sportsudstyr og personlig pleje, har valgt at flytte sit lager fra Jyderup på Sjælland til Stettin i Polen.

Dermed har 120 lagerarbejdere indtil årets udgang til at finde sig et nyt arbejde. Medarbejderne bliver informeret om beslutningen netop nu.

SmartGuy:
  • SmartGuy A/S blev etableret i år 2000 af Christian Bjerre Kusk og Nicolai Kærgaard.
  • I 2012 blev selskabet børsnoteret under navnet SmartGuy Group A/S.
  • Selskabet står bag onlinebutikkerne SmartGuy.dk, SmartGirl.dk, SmartKids.dk og SmartSport.dk.
  • Selskabets sortiment omfatter tøj, sko, sportstøj, personlig pleje og accessories.
  • I Danmark har selskabet 250 ansatte - inkl. de 120 lagerarbejdere, som bliver afskediget.

En svær beslutning

Adm. direktør for SmartGuy, Nicolai Kærgaard, forklarer, at lagerflytningen skal ruste virksomheden til fremtiden og forbedre dens konkurrencedygtighed. Det er blevet for dyrt at drive lager i Danmark.

"Lønniveauet er simpelthen for højt. Vores overskud efter skat er ikke nok til at finansiere vores egen vækst. Det er en hård og svær beslutning, vi har truffet – men det er den rigtige," siger Nicolai Kærgaard til epn.dk.

SmartGuy har købt en næsten færdigbygget bygning i Polen. Investeringer i nyt lager og nyt materiel kommer til at koste 55 mio. kr. - men på længere sigt forventer selskabet at spare 25 mio. kr. årligt.

Kan pakke i døgndrift

Med udflytningen til Polen bliver SmartGuy, ifølge Nicolai Kærgaard, en af de mest konkurrencedygtige aktører på markedet.

Det medfører hverken længere leveringstid eller dyrere priser på varerne, at SmartGuy nu skal pakke og sende sine varer fra Polen.

"Tværtimod vil vi kunne øge vores døgndrift en smule. Vi vil være i stand til at pakke om natten og i højtiderne, og vi får en lille fordel i forhold til de nærmarkeder, vi satser på – bl.a. Tyskland og Ukraine," forklarer Nicolai Kærgaard.

Han forsikrer, at virksomheden vil gøre alt for at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre. Medarbejderne bliver bl.a. tilbudt kurser og uddannelse og får hjælp til at skrive cv og ansøgninger.

Læs også