Bankchef kan grine hele vejen til ... arbejde

Den øverste chef i storbanken Goldman Sachs er den bedst betalte bankchef i verden.

Lloyd Blankfein, øverste chef for Goldman Sachs. Richard Drew

Lloyd Blankfein, der er den øverste chef for storbanken Goldman Sachs, har også noget at glæde sig over. Sidste år fik han en samlet lønpakke på 21 mio. dollars, hvilket svarer til 120 mio. danske kroner.

Det viser dokumenter, som storbanken har sendt til det amerikanske finanstilsyn Securities and Exchange Commision, SEC.

Af dokumenterne fremgår det, at topchefen i Goldman Sachs sidste år fik en grundløn på 2 mio. dollars, betingede aktier for en værdi af 13,3 mio. dollars og så en bonus på 5,7 mio. dollars.

Bedst betalte

Sidste år fik Lloyd Blankfeins konkurrenter i nogle af USAs andre storbanken en betydeligt lavere løn. Ifølge den britiske avis The Telegraph fik James Gorman fra Morgan Stanley 9,75 mio. dollars, mens Jamie Dimon fra JP Morgan fik 11,5 mio. dollars.

I 2011 lå lønnen til topchefen i Goldman Sachs 9 mio. dollars lavere end sidste år, og selv om 2012 var et godt år at være chef for Goldman Sachs, når det ikke op i nærheden af 2007. Her fik Lloyd Blankfein en samlet løn på 68 mio. dollars.

Ifølge den britiske avis The Guardian gør lønpakken for 2012 Lloyd Blankfein til den bedst betalte bankchef i verden. Stigningen i lønningerne kommer efter et år, hvor Goldman Sachs næsten fordoblede sit overskud til 7,5 mia. dollars.

BRANCHENYT
Læs også