Direktør forlader Vestas

Norske Dag Andresen stopper hos vindmølleselskabet. Afløseren er på plads.

Det blev kun til et enkelt år på posten som koncernfinansdirektør (CFO) hos den danske vindmøllekæmpe Vestas for norske Dag Gunnar Andresen.

Selskabet meddeler mandag morgen, at nordmanden har besluttet sig for at forlade selskabet af personlige årsager.

Tak til Dag

Han stopper ved udgangen af denne måned, når han afløses af svenske Marika Fredriksson.

"Jeg vil gerne takke Dag Andresen for hans vigtige bidrag til Vestas. Samtidig glæder det mig, at det er lykkedes os at finde en kompetent ny CFO i Marika Fredriksson, som tiltræder hos Vestas den 1. maj 2013. Jeg er sikker på, at hun har de rette kompetencer, engagement, og at hun kulturelt vil passe godt ind i vores direktionsteam," siger koncernchef Ditlev Engel.

Specialist i forandring

Maria Fredriksson har gennem årene passet lignende job hos Gambro (2009-2012), Autoliv (2008-2009) og Volvo Construction Equipment (1996-2008), hvor hun gennem tiden har specialiseret sig i forandringsledelse og turnaround-processer. Dermed passer hun formentlig godt til det arbejde, som venter i Vestas, der kæmper med forretningen efter et skrækunderskud i 2012 på mere end 5 mia. kr.

"I Marika Fredriksson har vi fundet en ny CFO af den kaliber og med de evner, som passer til Vestas' behov. Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at takke Dag Andresen for hans bidrag til selskabet i løbet af det seneste år," siger bestyrelsesformand for Vestas Bert Nordberg.

Koncerndirektionen i Vestas består fremover af Ditlev Engel (koncernchef), Anders Vedel (Chief Turbines Officer), Juan Araluce (Chief Sales Officer), Jean-Mark Lechêne (Chief Operating Officer) og Marika Fredriksson (Chief Financial Officer).

Læs også