Rejseplanen ramt af hackerangreb

Først var det KL, så NemID og nu er Rejseplanen også under angreb.

Foto: Martin Zakora/Polfoto

Lige som politiet har anholdt en 15-årig dreng fra Nykøbing Falster for at hacke Kommunernes Landsforenings hjemmeside, bliver en ny offentlig side udsat for et angreb.

Rejseplanen, der er en side, hvor man kan finde bus- og togforbindelser rundt i Danmark, er i øjeblikket så hårdt ramt, at det slet ikke er muligt at få adgang til siden.

Det er både Rejseplanens hjemmeside, apps og øvrige tjenester, som er ramt af angrebet. Rejseplanens app er downloadet mere end en mio. gange, og det gør den til en af de mest populære danske apps.

Gener startede søndag

Portalen er udsat for et DDoS-angreb, der er et angreb, hvor hackere sender store mængder forespørgsler til Rejseplanens servere, websites og tjenester for at få siden til at gå ned.

"Vi er blevet ramt af et helt klassisk DDoS-angreb af samme type, som lagde KL's hjemmeside og NemID ned," siger Birgitte Woolridge, der er presseansvarlig i Rejseplanen.

Generne begyndte ifølge Rejseplanen allerede søndag, og det er endnu ikke lykkes at stoppe dem.

Kører igen

"Angrebene har typisk varet i et par timer ad gangen, hvor der bliver sendt rigtig mange forespørgsler af sted," forklarer hun.

I øjeblikket er der igen adgang til Rejseplanens hjemmeside, men Birgitte Woolridge kan ikke udelukke, at der vil komme flere angreb, så siden igen vil blive lagt ned i eftermiddag.

"Man kan komme ind på siden lige nu, fordi angrebet er blevet stoppet, det er ikke fordi vi har fået løst problemet, er jeg ked af at måtte sige," siger hun.

Læs også