Obligationer: Ro på renterne

Mandagen gav ikke anledning til store udsving i renterne på statsobligationer i Europa trods en kinesisk vækstbekymring, der gav uro på aktiemarkederne.

Nøgletal fra Kina genantændte frygten for en hård landing for den vigtige økonomi, da landets bruttonationalprodukt voksede med 7,7 pct. i første kvartal og dermed et stykke under de 8,0 pct., der var ventet ifølge en Bloomberg-rundspørge. I fjerde kvartal voksede BNP 7,9 pct.

Men mens aktiemarkederne straks vendte pilen nedad, gik det noget mere roligt for sig på obligationsmarkedet. Ifølge Handelsbankens seniorøkonom Thomas Hauggaard er det da også for tidligt at konkludere, at vækstpilen peger nedad resten af året.

- Stærk kreditvækst, pæne PMI-tal og andre ledende indikatorer indikerer endnu en vækstfremgang i andet kvartal, skriver han i en kommentar til de kinesiske tal.

Renten på den toneangivende, danske statsobligation med udløb i 2023 lukkede mandagen i 1,42 pct. - mindre end et basispoint under slutniveauet fra fredag.

Også i lande som Tyskland, Finland og Sverige var renteudviklingen relativt rolig. Efter små rentestigninger tidligere på dagen endte det med rentefald på godt 2 basispoint i de 10-årige renter. Italien og Spanien oplevede lidt af risikofrygten og måtte se deres 10-årige renter øget henholdsvis 1 og 4 basispoint til 4,34 og 4,73 pct.

Mandagens eneste større nøgletal var fra USA, hvor Empire Manufacturing-indekset for april viste et større fald end forudset. Indekset dykkede til 3,05 fra 9,24 i marts - der var forudset indeks 7,00 ifølge Bloombergs estimat.

Læs også