260.000 fulgte med i ny tv-serie

Danske seere tog godt imod den store NBC-serie 'Hannibal' med Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Jack Crawford og Mads Mikkelsen i TV-serien "Hannibal" Foto: Brooke Palmer

Tv-premieren på 'Hannibal' søndag aften fik gode seertal, men udløser blandede anmeldelser til  den stort anlagte NBC-serie, som har Mads Mikkelsen i titelrollen som dr. Hannibal Lecter.

Over en kvart million danskere valgte i går at sætte sig til rette med Kanal 5 for at se premiereafsnittet på 'Hannibal'.

Kritiske anmeldere

Anmelderne kritiserer dog den voldsforherligende æstetik, som præger serien.

"At dømme efter første afsnit er serien ikke værd at bruge sin kostbare tid på. Den minder om en tarvelig B-film med klicheer, som står i kø i et tungt og uoriginalt manuskript belæset med lattervækkende vulgærpsykologi," skriver Berlingskes anmelder Jakob Steen Olsen og giver serien to ud af seks stjerner ifølge TvTid.

Politikens anmelder, Marie Carsten Pedersen, er heller ikke vildt begejsret for kannibal-serien, som hun giver tre ud af seks hjerter.

"Seriens største problem er ikke dens genremæssige forudsigelighed. Hvad der er værre er, at den hverken er særlig skræmmende eller særlig spændende," skriver hun.

Ligesom i USA, hvor bl.a. Entertainment Weekly og USA Today var positive over Mads Mikkelsen, mener de danske anmeldere også, at det er den danske skuespiller, som er det vigtigste kort i 'Hannibal'.

Seertallet til første afsnit var seerrekord til en premiere på en udenlandsk serie på Kanal 5. Den hidtidige rekord tilhørte ”The Killing” den amerikanske remake af ”Forbrydelsen”, der fik 215.000 seere til premiereafsnittet. Denne rekord blev altså slået i går, da Hannibal trak 260.000 til premiereafsnittet på Kanal 5.

Læs også