Nogle sælgere bor stadig i drømmeland

Det kan i særdeleshed ses, når køber og sælger skal enes om en pris.

AXELSEN SANNE VILS

Foreløbige tal fra 1. kvartal 21013* viser, at der på villaer og rækkehuse i gennemsnit blev givet et nedslag på 8,4 procent i forhandlingssituationen, mens lejlighedssælgerne til gengæld slap med blot at rykke sig 4,5 procent, før køberne slog til

Det skriver boligsiden Boliga.

Tallene dækker over store forskelle, alt efter hvor i landet man befinder sig.

I Odsherred Kommune fik køberne presset næsten 23 procent af udbudsprisen på villaer, mens man i Lolland Kommune og Guldborgsund Kommune begge steder huggede ca. 16,5 procent af prisen for at få solgt.

Sælgerne i Mariagerfjord Kommune, Køge Kommune og Fredericia Kommune har til gengæld været ganske realistiske i deres prissætning.

I førstnævnte tilfælde blev priserne således blot justeret gennemsnitligt 3,7 procent nedad i forbindelse med salgene, og i de to andre kommuner måtte køberne tage til takke med en rabat, der lå lige under fem procent.

Små prisnedslag på lejligheder

Noget tyder på, at lejlighedsmarkedet i de større byer er ved at have lagt de værste tider bag sig, og det gælder i navnligt i de større byer.

I Københavns Kommune er det gennemsnitlige prisnedslag ved køb af lejlighed nemlig helt nede på 2,5 procent, mens det i Aarhus og Aalborg ligger på 4,3 procent i i Odense på 4,9 procent.

Størst gevinst ved forhandlingen er opnået af køberne i Gentofte Kommune nord for København, hvor sælgerne i snit har hugget 6,2 procent af priserne, før de fik solgt.

Se hvor meget du kan forhandle af prisen i din foretrukne kommune:

Villa/rækkehuse

Ejerlejligheder

*Undersøgelsen er baseret på aktuelle tal for 1. kvartal 2013. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle handler taget med i statistikken, der dækker anslået 60 procent af det samlede antal henholdsvis solgte huse og ejerlejligheder i kvartalet.

Der er tale om forskellen mellem den sidst kendte udbudspris og den endelige salgspris.

Kun kommuner med min. 20 registrerede salg i kvartalet er taget med i undersøgelsen.

BRANCHENYT
Læs også