Glad Aamund: "Nu passer pengene"

Bestyrelsesformanden kalder milliardordre "det første skridt i den endelige industrialisering af Bavarian Nordic.”

Foto: Nikolaj Svennevig

Nu sikrer vi travlhed på fabrikken de kommende år, og nu kan den ene division i Bavarian Nordic finansiere den anden.

Det er budskabet fra Bavarian Nordic stifter og bestyrelsesformand Asger Aamund i kølvandet på budskabet om den nye milliardordre på koppevaccinen Imvamune til den amerikanske regering.

Ordren er vigtig, men ikke uventet, påpeger han over for MedWatch med henvisning til meget lange forhandlinger med amerikanerne. Men glæden over, at der er sat en underskrift på er ikke til at tage fejl af hos bestyrelsesformanden.

”Vi er meget glade for, at kontrakten er i hus, og betalingerne kan rulle ind. Det er en betydningsfuld kontrakt, fordi den sikrer travlhed på fabrikken de kommende år, indtil vi skal levere den nye langtidsholdbare version. Det er jo en ordre på 228 mio. dollar, og det er en meget profitabel ordre til en super likviditet,” siger Asger Aamund.

Han er også meget tilfreds med, at der nu kommer milliardbeløb ind i firmaet, samtidig med, at Bavarian poster enorme trecifrede millionbeløb ud i den anden del af forretningen, nemlig i udviklingen af en vaccine mod prostatacancer, kaldet Prostvac. Den vaccine testes netop nu i mange mennesker i den afsluttende fase af de kliniske undersøgelser, fase 3.

Selvfinansierende

”Nu tjener vi selv penge nok til, at vi kan finansiere resten af fase 3 forløbet med Prostvac, vores kræftvaccine, samtidig med, at vi har en virkelig god likviditet,” understreger Aamund.

Han tilføjer, at Bavarian jo består af to divisioner, en infektionsvaccinedivision og en kræftvaccinedivision.

”Infektionsvaccinedivisionen vil i år få et forventet resultat før skat på ca. 350 mio. kr., og det er jo meget flot. Nu passer pengene. Vi har længe stræbt efter at kunne få den ene division til at finansiere den anden, indtil de forhåbentlig begge er meget lønsomme. Det er det første skridt i den endelige industrialisering af Bavarian Nordic.”

Kursreaktion?

Bavarian Nordic, hvori netop Aamund har bundet størstedelen af formuen i sit personlige selskab, A.J. Aamund A/S,  sendte først meddelelsen ud efter børslukketid. Men aktien er år-til-dato steget med knap 40 pct. Det er i høj grad i forventning om, at den amerikanske ordre kom i hus. Men derfor kan offentliggørelsen af ordren godt medføre yderligere kursstigning.

Der har været spekuleret en del i størrelsen af ordren - altså hvor mange millioner doser, det handler om. Men det er ligeså - ja måske endnu vigtigere - at hæfte sig ved prisen per dose. Og det er en højere pris end den tidligere ordre.

Ny milliardkontrakt til Bavarian Nordic 

Bliver Bavarian den næste store biotek-succes? 

BRANCHENYT
Læs også