TV 2 hjalp studievært med hussalg

Det var ikke i orden, at TV 2 viderebragte salgsannonce for ansats private bolig, mener politikere.

Heidi Frederikke Sigdal, vært på TV 2, der bragte en artikel om hendes boligsalg. Foto: TV 2

Det bliver en sag for kulturminister Marianne Jelved (R), at TV 2 tirsdag på selskabets online nyhedsmedie bragte en historie om, at en af stationens ansatte har sin private bolig til salg.

Af historien, der var inspireret af en nyhed på boligsitet boliga.dk, fremgik det, at sportsværten Heidi Frederikke Sigdal har sat sit rækkehus til salg. Artiklen var foruden et citat fra ejendomsmæglerens salgsannonce forsynet med links, der kunne føre læseren videre til ejendomsmæglerens hjemmeside, hvor flere billeder ventede den nysgerrige læser.

En meget dårlig sag

Men det er ikke i orden, at det statsejede TV 2 på den måde laver "reklame" for en ansats boligsalg, mener to medieordførere.

"Det er en meget dårlig sag for TV 2. Det er ikke acceptabelt, at man bruger en offentligt ejet tv-stations hjemmeside til at promovere medarbejderes private hussalg. Jeg vil via kulturministeren rejse sagen overfor TV 2 for at få stoppet lignende i fremtiden," siger Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen.

Det er en ren tilståelsessag.

Chef for TV 2 Net Anders Refnov til fagbladet Journalisten.

Af historien på TV 2 kunne man få den tro, at huset netop er blevet sat til salg, men det er ikke tilfældet. Faktisk har huset ifølge registreringer hos Boliga.dk været til salg i næsten 200 dage, men det er ikke utænkeligt, at den massive eksponering på et af landets største medier kan ændre på det.

Forkasteligt og umoralsk

Heller ikke hos Dansk Folkeparti er man begejstret for historien, der dog er blevet fjernet fra nyhedsmediet.

"Det er forkasteligt og meget umoralsk af TV 2 at promovere ansattes boligsalg på nettet. Og de var også hurtige til at pille den af, da det kom frem, så de var nok klar over, at den ikke var gangbar," siger Morten Marinus fra Dansk Folkeparti.

Han har stillet to skriftlige paragraf 20-spørgsmål til Marianne Jelved, hvor han bl.a. kræver svar på, om "ministeren vil indskærpe over for TV 2, at den foreliggende praksis ikke er i orden".

Af historien om hussalget fremgår det blandt andet, at sælger håber at kunne "tjene på 700.000 kr. hussalget", ligesom man læse om husets herligheder som en "terrasse med eftermiddags- og aftensol, køkken/alrum med gæstebadeværelse, stue med fransk altan, et mindre loftsrum og to udhuse."

Ikke en opgave for TV 2

Ifølge Morten Marinus bør man helt se bort fra den type stof hos TV 2.

"Selvom man her pakker det ind i en finanshistorie, så mener jeg, at stof med kendisser og sladder er på kanten af, hvad der er en opgave for TV 2. Der er simpelthen for meget kulørte blade over det her, og jeg tror i øvrigt ikke, at man havde gjort det, hvis det havde været en vært fra en konkurrerende station," siger han.

En tilståelsessag

Hos TV 2 erkender man, at der er begået en fejl med historien.

"Det er en ren tilståelsessag," siger chef for TV 2 Net Anders Refnov til fagbladet Journalisten.

Han har ikke ønsket at uddybe over for epn.dk.

BRANCHENYT
Læs også