Obligationer: Rentehug efter højere start

Efter kortvarigt højere renter efter handelsstart dykkede de danske statsrenter voldsomt onsdag og endte med et fald på 6 basispoint til 1,38 pct. for den toneangivende, 10-årige statsobligations vedkommende.

En succesfuld tysk obligationsudstedelse var med til at presse renterne i både Tyskland og Danmark nedad. Tyskland fuldtegnede en udstedelse af 10-årige statsobligationer med det laveste renteniveau nogensinde til følge. Naboen mod syd afhændede papirer for samlet 4 mia. euro til en gennemsnitlig rente på 1,28 pct. - mod 1,36 pct. ved den seneste tilsvarende auktion i marts - og ramte dermed det hidtil laveste niveau nogensinde ved en sådan udstedelse, der ifølge Bloomberg News før det var 1,31 pct. sidste sommer.

Den 10-årige, tyske rente, der også startede dagen højere, lukkede 5 basispoint lavere end lukkeniveauet tirsdag - med en slutrente på 1,22 pct.

- Det hænger lidt sammen med den tyske auktion. Det er et typisk eksempel på, at renterne steg lidt op til auktionen, og så fik tyskerne udsolgt samt en lav rente, og så går markedet den anden vej efterfølgende, siger Carsten Skødeberg, teamleder for danske obligationer hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Renteniveauet i Danmark var desuden presset af rygter på det sociale medie Twitter om en mulig nedjustering af Tysklands kreditværdighed, som sendte investorerne mod alternativ "sikker havn" herhjemme.

- Aktierne blev presset ned efter rygter om en nedjustering af den tyske kreditværdighed på Twitter, og det kan sende penge over i obligationer, siger Carsten Skødeberg.

I USA offentliggør den amerikanske centralbank senere sin rapport for udviklingen i de 12 regioner - den såkaldte Beige Book, der har taget navn efter farven på rapportens omslag. Beige Book præsenteres først kl. 20 og vil derfor først kunne påvirke det danske marked torsdag.

Hos Jyske Bank er der desuden heller ikke de store forventninger til offentliggørelsen, selv om forskellige Fed-chefer på det seneste har diskuteret, hvor længe man bør fortsætte lempelsesprogrammet QE3.

- Jeg tror, at Beige Book nærmest bliver en ikke-begivenhed. Jeg forventer helt bestemt, at Fed vil fortsætte med QE3, og det er også den generelle forventning i markedet, siger Carsten Skødeberg.

BRANCHENYT
Læs også