Apple i stort kursdyk

Ikke siden 2011 har Apple-aktien været så lidt værd.

Foto: Andy Wong/AP

Den amerikanske teknologigigant Apple måtte onsdag for første gang siden slutningen af december 2011 se sine aktier handles til under 400 dollar. Et dårligt regnskab fra en underleverandør fik aktien til at falde 5,5 pct. på børsen i New York.

Apple-aktien lukkede i 402,8 dollar svarende til et fald på hele 5,5 pct., efter at aktien i løbet af dagen blev handlet i 398 dollar. Den dårlige stemning omkring Apple-aktien udsprang fra et regnskab fra Cirrus, som er underleverandør af lydchips til Apples iPhones og iPads.

Cirrus, som ifølge Bloomberg News, henter 90 pct. af sin omsætning fra netop Apple, kunne onsdag meddele, at den foreløbige opgørelse af omsætningen i første kvartal viste, at den kun var på 170 mio. dollar, hvilket var langt under analytikernes forventninger på 197 mio. dollar, og den lavere omsætning skaber frygt for at efterspørgslen efter Apples produkter har været mindre end først antaget i første kvartal af 2013.

- Cirrus har muligvis for meget på lager, fordi selskabet har overestimeret, hvor mange lydchips, som Apple ville bestille eller fordi Apple er skiftet til billigere alternativer, vurderer analytikere hos Pacific Crest Securities Andy Hargreaves over for Bloomberg News.

Spekulationer om årsagen

Apple ventes at fremlægge regnskab for selskabets forskudte regnskab for andet kvartal, som dækker første kvartal af kalenderåret, den 23. april, og det kan dog også gå hen og vise sig, at Cirrus’ omsætning ikke længere er en god indikator for efterspørgslen efter Apples produkter.

- Det er klart, at Cirrus omsætning fra Apple falder tilbage, men det kan imidlertid også være fordi Apple ikke har brug for Cirrus komponenter, konkluderer Andy Hargreaves.

Efter Apple-aktiens store kursnedtur er selskabet nu ikke længere verdens mest værdifulde selskab. Olieselskabet Exxon Mobil har tilbageerobret førstepladsen.

Læs også