Ekspert i skarp kritik af Bondo

KL får nu opbakning fra to professorer i konflikten mellem lærere og kommuner.

Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening. Foto: Carsten Bundgaard

Kurt Klaudi Klausen, institutleder på Syddansk Universitet, og Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker Aalborg Universitet, mener begge, at lærerens arbejdstidsaftale, der er omdrejningspunktet i konflikten, bør afskaffes, skriver Fyens Stiftstidende.

- Danmarks Lærerforening (DLF) lever i fortiden, siger Klaudi Klausen, der i en kronik i dagens avis angriber DLF. Institutlederen mener, at lærerne alt for længe har haft privilegier, der sikrer dem ret til forberedelsestid og sætter et loft over antallet af undervisningstimer. Han placerer skylden for den forældede tankegang hos formand for DLF, Anders Bondo Christensen.

- DLF har fået lov til at fastholde en struktur, som tilhører industrisamfundet, siger Kurt Klaudi Klausen.

Professor Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, er enig. - Der er behov for større fleksibilitet i den offentlige sektor. Ellers fører det til nedskæringer og besparelser, da det er politikerens eneste måde at få balance på budgetterne på, siger han.

Anders Bondo Christensen afviser kritikken og peger på, at arbejdstidsaftalen fra 2008 indførte moderne ledelse. - En stærk ledelse er vigtig. Og vi brugte lang tid på at diskutere lederens rolle med KL, da vi lavede den nuværende aftale, siger han.

Læs også