Obligationer: Flad start som ventet

Renten på den 10-årige, danske statsobligation åbnede et enkelt basispoint højere torsdag, men har siden stabiliseret sig omkring lukkeniveauet fra onsdag i 1,38 pct.

Efter et markant rentefald onsdag - påvirket af massive aktiefald - er der udsigt til en noget mere rolig dag på det danske obligationsmarked, der fordøjer Fed-rapporten Beige Book og ser frem mod nøgletal fra den anden side af Atlanten senere på dagen.

Beige Book-rapporten, der bygger på indberetninger fra de 12 Federal Reserve-regionalbanker, peger på, at væksten var "moderat" i fem distrikter, "beskeden" i andre fem, mens væksten accelererede en anelse i New York og Dallas.

Rapport uden nyheder

De fleste distrikter noterede stigninger i fremstillingssektorens aktivitet siden den forrige rapport, fremgår det desuden af undersøgelsen, der dækker perioden fra slutningen af februar til starten af april.

- Samlet set indeholder rapporten intet væsentligt nyt set i forhold til det, de fleste på forhånd havde forventet, konstaterer Sydbank i sin morgenrapport.

Senere på dagen går Spanien en tur i obligationsmarkedet for at sælge tre-, fem- og 10-årige statsobligationer, og her skal det sydeuropæiske land forsøge at fortsætte en række succesfulde udstedelser. Auktionen foregår klokken 10.30.

Den 10-årige, spanske rente er åbnet 1 basispoint lavere i forhold til lukkeniveauet onsdag i 4,64 pct.

Ellers vil der i høj grad være fokus på nøgletallet for nytilmeldte ledige i USA i sidste uge. Opgørelsen kommer klokken 14.30, og der ventes en stigning til 350.000 nye ledige fra 346.000 ugen før.

Derudover kommer der en opgørelse af erhvervstillidsindekset fra Philadelphia Fed sidst på eftermiddagen. I april ventes indekset at stige til 3,0 fra 2,0 måneden før.

Læs også