Aktier: Pandora bundprop i svagt positivt marked

De danske aktier ligger torsdag middag marginalt højere efter onsdagens markante fald.

Pandora-aktien er ramt negativt af nyheden om, at direktør Bjørn Gulden forlader selskabet. Foto: Sisse Dupont

Blandt eliteaktierne i C20 danner Pandora agterlanterne, mens GN lyser klart i toppen efter Morgan Stanley-ros.

C20 Cap-indekset åbnede lavere, men har rettet sig i formiddagens løb og ligger lige før middag 0,3 pct. højere i 556,74 efter onsdagens fald på relativt massive 1,5 pct.

Pandora løber med opmærksomheden, og det er af den negative slags. Torsdag morgen ramte nyheden om, at bestyrelsesformand Allan Leighton skal overtage direktørstolen fra Bjørn Gulden, der forlader selskabet for at blive direktør hos tyske Puma til sommer efter blot et års tid i førersædet hos smykkeproducenten. Den nuværende næstformand for Pandoras bestyrelse, Marcello Bottoli, overtager formandstaburetten. Løsningen har ikke karakter af midlertidig, oplyser Pandora til Ritzau Finans.

Bjørn Guldens afgang er dog alligevel ærgerlig, fordi han har leveret et godt stykke arbejde med at vende Pandoras kurs efter den katastrofale nedjustering i august 2011. Det vurderer Søren Løntoft Hansen, Pandora-analytiker hos Sydbank, som dog også hæfter sig ved, at det er kompetente afløsere, der står på spring.

Pandoras aktier ligger torsdag middag 5 pct. lavere i 167,20 kr.

GN Store Nord ligger i den anden ende af indekset med en stigning på 1,4 pct. til 109,30 kr.

Det sker, efter at Morgan Stanley ifølge Bloomberg News har rost den danske koncern og spået dem som en relativ vinder i forhold til konkurrenterne Sonova og William Demant. WDH stiger 0,1 pct. til 453 kr.

Morgan Stanleys analytiker Michael Jungling har et godt øje til GN Resounds nye Verso-produktserie og ser 2013 som et spændende år, skriver Bloomberg News.

GNs høreapparatdivision, Resound, spår en salgsvækst på 4-6 pct. i år, men det er konservativ sat, mener analytikeren. Han spår en salgsvækst på mindst 6,7 pct.

Carlsberg har fået konkurrentnyt fra SABMiller, der er er kommet med regnskab for fjerde kvartal. Bryggerigiganten oplevede en omsætningsvækst på 7 pct. i fjerde kvartal, mens den organiske vækst i ølsalget blev 4 pct. mod ventet 2,5 pct. blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Alm. Brand Markets vurderer desuden, at Carlsberg kan komme under pres på grund af en tilbagegang på det store russiske ølmarked.

Carlsberg er også blandt de fire C20-aktier, der falder, torsdag middag. Bryggeriaktien sætter sig 0,5 pct. til 542,50 kr.

Lundbeck har fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra tidligere "hold" af Nordea, der i stedet anbefaler køb af Novo Nordisk. Lundbeck stiger dog 1,1 pct. til 110,50 kr. - næstmest i C20.

Uden for C20-indekset er der rampelys til Auriga, efter at den schweiziske konkurrent Syngenta har leveret regnskab for første kvartal. Ligesom Auriga oplever Syngenta fremgang, og omsætningen i første kvartal landede på 4,57 mia. dollar - ganske som ventet blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Syngentas plantebeskyttelsesdivision gik pænt frem med et salg på 3,13 mia. dollar mod 2,68 mia. dollar i første kvartal 2012.

Auriga ligger uændret i 134,50 kr.

Jeudan opjusterede sine forventninger til hele 2013 i forbindelse med en foreløbig opgørelse af tal for første kvartal onsdag, men alligevel endte aktien med et mindre fald. Jeudan fortsætter kursfaldet torsdag med et dyk på 8 kr. (1,4 pct.) til 546 kr. Der fra dog udbytte på 6 kr. per aktie torsdag, så det "reelle" fald er "blot" 2 kr.

Udbytte fragår også torsdag i Rockwool og Smallcap Danmark. Rockwool falder 13 kr. (1,8 pct.) til 717 kr. Udbyttet er dog 10,2 kr. Smallcap Danmark-aktien falder 3,5 kr. til 52,50 kr. Udbyttet i investeringsselskabet udgør 3 kr.

Torsdag byder desuden på fire mindre kvartalsregnskaber: NTR, Mols-Linien, Glunz og Gyldendal leverer således alle kvartalsregnskaber torsdag og vil derfor også komme i fokus.

Læs også