Valuta: Ikke meget spræl i hovedvalutaerne

Efter onsdagens udsving i euro mod dollar er der relativt roligt torsdag eftermiddag på valutamarkedet.

Den japanske valuta ligger fortsat let styrket mod de to andre store valutaer, mens euro holder sig relativt stabil mod dollar.

Japanske data torsdag morgen europæisk tid viste, at indenlandske investorer har solgt udenlandske obligationer for femte uge i træk. Det rejser tvivl om, hvorvidt de voldsomme pengepolitiske stimuli fra den japanske centralbank, Bank of Japan, fortsat vil kunne svække valutaen i den opgående sols rige.

Euro koster torsdag først på eftermiddagen 1,3059 dollar og 128,62 yen, mens dollar står i 98,37 yen. Onsdag eftermiddag ved 17-tiden kostede euro 1,3150 dollar og 128,80 yen, mens der gik 97,90 yen på en dollar.

Efterspørgslen efter yen blev også understøttet af et mindre end ventet handelsunderskud sidste måned.

G20 begynder i dag

Den japanske eksport steg 1,1 pct. i forhold til et år tidligere. Analytikere, som Bloomberg News havde spurgt, ventede en stigning på langt mere beskedne 0,2 pct. Handelsbalancen viste et underskud på 362,4 mia. yen. Der var ventet 522,2 mia. yen. I februar var underskuddet på 777,5 mia. yen.

Investorerne har fokus på G20 mødet i Washington, som starter torsdag. Den kraftige svækkelse af yen har ikke tidligere givet anledning til direkte kritik fra de øvrige G20-lande, men om retorikken om "valutakrig" og "valutamanipulation" bliver genoptaget, står endnu hen i det uvisse.

- Spørgsmålet er, om Japan bliver kritiseret for sin penge- og valutakurspolitik, som USA har lagt op til. Den første version af slutdokumentet indikerer, at det ikke bliver tilfældet, vurderer Jyske Bank i en kommentar.

G20-mødet slutter fredag.

Læs også