Ny mediealliance: Grænseaviser vil dele artikler

JydskeVestkysten og tre andre mediehuse i grænselandet indgår stor samarbejdsaftale, der bl.a. handler om udveksling af historier.

Foto: Carsten Andreasen

Fire mediehuse i det dansk-tyske grænseland indleder fra i dag et historisk samarbejde om udveksling af redaktionelt indhold.

Det oplyser husene i en pressemeddelelse.

Ud over Syddanske Medier, der udgiver Jydske Vestkysten, tæller alliancen tyske Schleswig-Holsteinisches Zeitungsverlang, som er en del af Medienholding:nord med 15 lokale dagblade og en stor portefølje af ugeaviser, Flensborg Avis, som er det danske mindretals avis i Sydslesvig og Der Nordschleswiger, det tyske mindretals avis i Sønderjylland.

Mediehusene vil fra i dag udveksle redaktionelt indhold, så de hver især får mulighed for at give deres læsere de bedste og vigtigste historier fra nabolandet. Det er selvfølgelig op til dagbladenes redaktioner, i hvor høj grad de vil benytte sig af muligheden.

"På JydskeVestkysten vil vi hver dag fra tirsdag til lørdag i vores fire sønderjyske lokaludgaver bringe en side med de bedste nyheder fra det nordtyske område. Når man tænker på, hvor mange tusinde der hver dag kører over grænsen for at arbejde, handle, holde ferie og opleve kultur, vil det helt sikkert være en gevinst for vores læsere," siger JydskeVestkystens ansvarshavende chefredaktør, Peter Orry i meddelelsen. Mediehuset har tillige netop investeret i websitet Grænseguiden.dk.

Syddanske Medier køber grænsesite 

Samarbejdet, der skal bygge bro og styrke udviklingen i grænselandet, offentliggøres på 149 års-dagen for slaget ved Dybbøl  og skal ud over den daglige nyhedsformidling også rumme en fælles redaktionel optakt til 150 års-dagen i 2014, skriver husene.

Ud over udveksling af historier vil parterne også arrangere fælles konferencer og andre arrangementer om grænselandets udfordringer og muligheder.

Læs også