Obligationer: Stille dag på rentefronten

Torsdag lukkede den toneangivende 10-årige danske rente uændret efter markante rentefald onsdag, hvor markedet var påvirket af relativt voldsomme aktiefald.

Obligationsmarkederne tyggede om formiddagen på den amerikanske centralbanks "anekdote-samling" Beige Book, der kom onsdag aften. Den var ikke klar i mælet om vækst.

Eftermiddagens nøgletal fra USA var til den negative side. Den amerikanske nøgletalsbuket var sat sammen af det ugentlige tal for, hvor mange amerikanerne, der stillede sig i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge samt erhvervstillidsindikatoren - Philly Fed - og ledende indikatorer - begge for marts. Og det var småt med roser i buketten.

Renten på den 10-årige, danske statsobligation åbnede et enkelt basispoint højere torsdag, men sluttede dagen uændret med en rente omkring onsdagens slutniveau på 1,38 pct. Onsdag faldt renten med 5 basispoint.

Tendensen var den samme over hele det europæisk kontinent torsdag, selv i Spanien, der kom relativt succesfuldt gennem en auktion af 3-, 5- og 10-årige obligationer for i alt 4,71 mia. euro mod et annonceret maksimum på 4,5 mia. euro. Der var generelt tale om lavere renter. De 10-årige fik hammerslag til en gennemsnitlig rente, der ikke var set lavere siden september 2010.

Den 10-årige, spanske rente lå ved dansk lukketid torsdag små 2 basispoint lavere end onsdag i 4,64 pct. efter at have ligget en spids højere frem til auktionen.

Beige Book-rapporten, der bygger på indberetninger fra de 12 Federal Reserve-regionalbanker, pegede på, at væksten var "moderat" i fem distrikter. I andre fem distrikter var væksten "beskeden", mens væksten accelererede en anelse i regionerne New York og Dallas.

Nytilmeldte ledige i USA viste et fald til 352.000 mod et ventet fald til 350.000 nye ledige fra 348.000 ugen før. Erhvervstillidsindekset - Philly Fed. - sås stige til 3,0, men faldt til 1,3 i april fra 2,0 måneden før. De ledende indkatorer faldt til minus 0,1 pct., mens der var ventet et mere beskedent fald til plus 0,1 pct. fra plus 0,5 pct.

Læs også