Kommuner tilbageholder lærernes feriepenge

Fredensborg Kommune indefryser lærernes ferietillæg indtil konflikten er slut.

Det sker fordi pengene ikke må finansiere konflikten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. De fleste lønmodtagere glæder sig til at få udbetalt den årlige feriegodtgørelse med april måneds løn.

Det er penge, som er optjent sidste år, men de mange tusinde kroner kan de lockoutede lærere godt skyde en hvid pil efter, så længe lærerkonflikten varer.

I Fredensborg Kommune har lærerne endda optjent pengene i et år, hvor de har knoklet med at gennemføre Fredensborg Kommunes egen lille skolereform, hvor skoler er fusioneret og bliver til skoler med linjefag.

- Vi appellerer til, at byrådspolitikerne tager stilling til sagen og melder ud over for KL, at det er urimeligt. Lærerne forventer at få feriegodtgørelsen i slutningen af april, siger Jørgen Cseh, der er formand for Fredensborg Lærerkreds.

"Følger reglerne"

Fredensborg Kommune følger imidlertid blot de arbejdsretslige regler og KL's vejledning, oplyser personalechef i Fredensborg Kommune, Tina Bjerregaard.

- Feriegodtgørelse må ikke bruges til at finansiere en konflikt. Men det er klart, at i samme øjeblik konflikten stopper, vil kommunen udbetale pengene, hvis udbetalingen er blevet forsinket, siger Tina Bjerregaard til Frederiksborg Amts Avis.

Lederne skal blive

De mange uger med en konfrontatorisk linje fra Kommunernes Landsforening får dog kredsformanden i Fredensborg til at tale om, at Danmarks Lærerforenings ledelse bør overveje at sende skolelederne på strejke.

- Det vil sætte en stopper for aktiviteterne på skolerne. Vi har intet imod skolelederne, for vi har et fint samarbejde med dem, men det kunne være med til at få løst konflikten hurtigere, siger Jørgen Cseh, der understreger, at lærerne indtil nu er gået ind i konflikten med argumenter og dialog, ikke konfrontationer.

BRANCHENYT
Læs også