Firmaer jagter folk med job

Trods 160.000 arbejdsløse, jagter arbejdsgiverne ivrigt dem, der allerede er i job

Finanskrisen har skærpet virksomhedernes smag for at ansætte medarbejdere, der kommer direkte fra et andet arbejde.. Virksomheder er nemlig i stigende grad blevet opmærksomme på, at det er dyrt at oplære nyansatte. Det fortæller flere rekrutteringsbureauer til Avisen.dk.

"Virksomhederne vil have medarbejdere, som kan gå direkte i gang og ikke behøver meget oplæring. Og det er dem, der i forvejen er i et lignende job. Mange arbejdsløse er simpelthen ikke kvalificerede nok," siger Michael Lazik, der er nordisk direktør for rekrutteringsbureauet Lümesse.

Nye metoder

Samtidig har den teknologiske udvikling gjort det nemmere for virksomhederne at gafle ikke-ledige kandidater med alternative metoder.

"Der er en øget efterspørgsel på at rekruttere medarbejdere, der allerede er i job. Der er jo en årsag til, at de stadig er i job, nemlig at de gør det godt," siger Nicolas Zangenberg til Avisen.dk.

Han ejer rekrutteringsfirmaet Conscribo, som blandt andet tilbyder arbejdsgivere at finde medarbejdere via kampagner på Facebook og LinkedIn. Flere rekrutteringsbureauer reklamerer direkte med, at de tilbyder at skaffe kontakt til personer, som i forvejen har job, da de er mere attraktive kandidater end dem i ansøgningsbunkerne.

Høje krav til den nye

Fagforeningerne genkender billedet af, at arbejdsgiverne overser ledighedskøen og i stedet går på rov hos konkurrenterne.

"Mange arbejdspladser foretrækker en plug-and-play-løsning, altså en medarbejder, som kan glide ind og fungere fra start. Der er kommet højere krav til, at medarbejdere skal matche firmaets ønsker hundrede procent, men det er ikke altid muligt. Virksomhederne burde give dem, der kræver lidt oplæring, en chance," siger Jens Mølbach, sekretariatschef for fagforbundet AC.

Det vækker kritik blandt arbejdsløse, at virksomheder slås om de samme medarbejdere i stedet for at give ledige en chance. Men Dansk Erhverv kan ikke genkende, at ledige ansøgere bliver forbigået.

"Det er ikke noget, jeg har hørt. Generelt vil jeg opfordre arbejdsgiverne til at ansætte efter kvalifikationer, og en ledig kan sagtens være kvalificeret," siger Britt Bargfeldt, chefkonsulent i HR og Ledelse for Dansk Erhverv, til Avisen.dk.

BRANCHENYT
Læs også