Sydbank: FLS rammes ikke så hårdt som Caterpillar

FLSmidth vil ikke opleve en tilbagegang inden for salg til mineindustrien på niveau med den, som amerikanske Caterpillar berettede om i sit regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort mandag. Det vurderer analytiker i Sydbank Jacob Pedersen, som efter Caterpillars udmelding dog vil skærpe sanserne omkring tirsdagens regnskab fra finske Metso.

- Jeg forventer på ingen måde, at FLS' odreindgang og salg bliver ramt lige så hårdt som det, vi ser fra Caterpillar. Men når Caterpillar har fejllæst markedet så markant, som det har, så vil det alligevel være mærkeligt, om der ikke vil være en eller anden effekt på FLS' aktiviteter i det år, der kommer, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Caterpillar nedjusterede forventningerne til hele 2013 med direkte årsagssammenhæng til udviklingen i salget af udstyr til minesektoren. Den nye prognose reflekterer en salgsnedgang på ikke mindre end omkring 50 pct. fra 2012 på traditionelle Cat-maskiner anvendt til miner og et fald på omkring 15 pct. fra salg af maskiner fra selskabets Bucyrus-opkøb, oplyste Caterpillar...

BRANCHENYT
Læs også