Flere prøver omvendt forældrekøb

Ny trend kan være en skattemæssig fordel. Men de fleste gør det af et godt hjerte.

Foto: Jan Dagø

Man hører ofte om forældre, der investerer i lejligheder til deres børn. Men nu bliver det mere og mere udbredt, at børnene sørger for et hjem til de gamle, oplyser økonomiske rådgivere til metroxpress.

»Inden for de seneste par år har vi set en stigning i såkaldte omvendte forældrekøb,« siger Erik K. Nielsen, der er statsautoriseret revisor ved rådgivningsvirksomheden Beierholm. Og det kan ofte vise sig at være en økonomisk fordel for begge parter, siger han:

»Rent skattemæssigt kan der være nogle fordele ved at have en udlejningsvirksomhed, og desuden kan forældrene få mulighed for boligsikring, når de bor til leje.«

Af et godt hjerte

Kim Valentin, der privatøkonomisk rådgiver, får også henvendelser fra folk, der overvejer at købe en bolig til forældrene.

»Det er noget, som stille og roligt er på vej frem. Men de fleste gør det for at hjælpe et familiemedlem og ikke af investeringsgrunde,« siger han.

For 38-årige Marie Lind Brandtoft fra Aalborg handlede det også mest om at sikre sin mor et godt sted at bo, da hun forrige år foretog et omvendt forældre-køb.

»Min mor kunne ikke blive boende i sin lejlighed på grund af kraftige huslejestigninger, og banken ville ikke låne hende penge til en ejerlejlighed. Så derfor valgte vi den løsning,« siger hun.

BRANCHENYT
Læs også