Danskerne er vilde med vikarjob

Økonomisk krise og en betydelig arbejdsløshed får stadig flere danskere til at prøve lykken som vikarer.

Før måtte man hente f.eks. vikariernede mekanikere fra Tyskland. Sådan er det ikke længere. Foto: Thomas Larsen

Det skriver Politiken onsdag. Landets store vikar- og rekrutteringsbureauer melder samstemmende om en massiv tilstrømning.

»Der er rigtig mange danskere, der kommer til os, fordi de ikke er i stand til at finde et fast arbejde. Her kan vikarjobbet være en anden vej ind på arbejdsmarkedet og en mulighed for at fastholde indkomsten i en vanskelig periode«, siger Susan Nørgaard, salgs- og marketingchef i Adecco, et af landets største vikarbureauer, til Politiken.

I årets første tre måneder har Adecco haft 50 procent flere vikarer i arbejde per dag end i første kvartal sidste år.

Og tendensen ser ud til at fortsætte i andet kvartal, fortæller Susan Nørgaard, der af konkurrencemæssige hensyn ikke vil afsløre, hvor mange vikarer Adecco beskæftiger.

Mange om buddet

Det vil Kristian Nærø heller ikke, men som direktør i vikarbureauet Manpower kan han til fulde bekræfte udviklingen over for Politiken:

»Vi har 20-25 procent flere vikarer ude nu, end vi havde på samme tid sidste år. Og det er nye tider. I 2006-07 var det meget svært og nogle gange umuligt at finde den ønskede arbejdskraft. Flere af vores kontorer oplevede en enorm efterspørgsel efter mekanikere, autolakerere og malere, som vi så måtte hente i Tyskland. Sådan er det ikke mere. I dag er der mange om buddet inden for de fleste områder«, siger direktøren til Politiken.

En af vejene til et fast job

Det sker meget ofte, at et vikariat ender som en fastansættelse, fortæller Nima Astanehdost, direktør i vikarbureauet Randstad.

»Det er blevet en måde at rekruttere folk på. Hvis de gør det godt, bliver de ansat«, siger han til Politiken.

Også den melding giver ekko i de store vikarbureauer. Det er ikke kun antallet af vikaransøgere, der stiger voldsomt i disse år, det samme gør virksomhedernes efterspørgsel på vikarer.

»Mange firmaer har fået en økonomisk forskrækkelse af de senere års kriser. De tør ikke bare fastansætte nye medarbejdere, uden at de er rimelig sikre på ordrebeholdningen. Så hellere ansætte vikarer i hvert fald i en periode, og hvis det fungerer, jamen, så kan vikaren jo beholde jobbet«, siger Susan Nørgaard til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også