Dansk betonproducent har fået millionordre i Norge

Spæncom, har netop kunnet føje en ordre i Norge på 10.000 tunnelelementer til en værdi på lidt over 100 mio. kroner til ordrebogen.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Bygherren er det norske Jernbaneverket, som er i gang med at udbygge jernbanenettet til højhastighedstog. Det kræver sprængninger, så togene kan køre gennem fjeldene i stedet for at sno sig udenom.

De 10.000 tunnelelementer skal Spæncom levere til en 2,5 km lang strækning ved Holmestand sydvest for Oslo. Det er første gang, at Spæncom producerer tunnelelementer.

- Efter ordren kom i hus har der været travlt med at få tingene til at køre, da det er et produkt, som vi aldrig har produceret før. Der er indkøbt og opsat otte forme til vægelementer, otte forme til tagelementer og otte forme til fundamenter. Når vi er i fuld drift, vil vi kunne producere 24 elementer om dagen plus 16 fundamenter, forklarer salgschef Michael Boye Christensen.

Alle tunnelelementerne skal støbes på Spæncoms fabrik i Aalborg, og ordren har skabt 20 arbejdspladser, som sandsynligvis ellers ville være gået tabt, vurderer Per Bachmann, der er HR- og marketingschef i Spæncom.

- Hvis ikke vi havde fået ordren, havde vi måske været ude i en situation, hvor vi skulle tilpasse virksomheden. På grund af ordren har vi bibeholdt 20 arbejdspladser, siger Per Bachmann.

BRANCHENYT
Læs også