FedEx slår UPS og løber med gigantisk kontrakt

Det er ikke nogen lille opgave at transportere post mellem de amerikanske lufthavne.

Foto: AP

Den amerikanske transportkoncern FedEx slog den nærmeste rival UPS i kampen om en gigantisk kontrakt fra det amerikanske postvæsen U.S. Postal Service, og FedEx cementerer derved sin position som foretrukken samarbejdspartner hos postvæsenet.

FedEx skal i de kommende syv år fragte post mellem de amerikanske lufthavne, og kontraktsummen lyder samlet set på 10,5 mia. dollar (60 mia. kr.). Dermed formåede rivalen UPS ikke at gøre et indhug i samarbejdet mellem FedEx og det amerikanske postvæsen, som er noget mere omfangsrigt end samarbejdet mellem UPS og postvæsenet.

Tiltrængt støtte til aktiekursen

FedEx modtog nemlig ca. 1,62 mia. dollar i finansåret 2012 fra U.S. Postal Service, mens UPS måtte tage til takke med opgaver, som kun indbragte 0,12 mia. dollar.

- Det her (kontrakten red.) vil understøtte aktiekursen (FedEx’ red.), som har været nedadgående. I og med at denne kontrakt var lagt ud i en budproces, forventede stort set alle, at UPS ville få mindst 20 pct. eller 30 pct. af kontrakten, udtaler direktør hos SJ Consulting Group Satish Jindel til Bloomberg News.

Lader sig ikke kue

FedEx’ aktiekurs steg tirsdag i eftermarkedet 1,2 pct. til 94,3 dollar per aktie efter en stigning på 0,7 pct. i den ordinære handel. Aktien er over de seneste 12 måneder steget 4 pct., mens aktiekursen imidlertid toppede i over 100 dollar per aktie i februar og marts i år.

- At FedEx vinder hele kontrakten er en skuffelse for UPS. Vi har dog andre kontrakter med U.S. Postal Service, og vi vil fortsætte med at levere fremragende service, og UPS ser frem til fremtidige muligheder for at ekspandere samarbejdet med U.S. Postal Service, lød det i en meddelelse fra UPS’ talskvinde Kara Ross ifølge Bloomberg News.

UPS-aktien udviklede sig fladt i det amerikanske eftermarked i 83,7 dollar per aktie, efter en stigning på 0,6 pct. i den ordinære handel. UPS-aktien er steget 5 pct. i de sidste 12 måneder.

BRANCHENYT
Læs også