Så hurtigt kan du få solgt din bolig

Nogle steder når til salg-skiltet knap at sætte sig, mens det andre steder skal tørres af et par gange.

I gennemsnit tog det en sælger 68 dage at få solgt sin ejerlejlighed på Vesterbro. Foto: Joachim Adrian

Vesterbro i København er tilsyneladende populært blandt køberne, og det kan ses på salgstiderne for første kvartal.

I gennemsnit tog det en sælger 68 dage at få solgt sin ejerlejlighed i det københavnske kvarter, og dermed lægger postnummeret sig helt i spidsen over de hurtigste salgstider på landsplan.

Boligportalen Boliga har opgjort, hvor hurtigt sælgerne i de danske kommuner og i de storkøbenhavnske postnumre kom af med deres boliger i første kvartal 2013*, og foruden Vesterbro kan lejlighedsejerne i Hellerup, København NV, København N, Frederiksberg C og København Ø glæde sig over salgstider på under 100 dage i gennemsnit.

Mest fart på domkirke-kommune

Deler man listen op efter kommuner, er det sælgerne i Roskilde, som hurtigst er kommet af med deres lejligheder.

Her er salgstiden for første kvartal på gennemsnitligt 95 dage, mens Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune indtager anden- og tredjepladsen med henholdsvis 97 og 99 dage i snit.

Generelt er toppen af listen - hvad end det drejer sig om huse eller lejligheder - domineret af kommuner vest og nord for hovedstaden.

Helt i top ligger vestegnskommunen Rødovre, hvor en villa i årets første tre måneder blev afsat efter gennemsnitligt 104 dage, eller de der svarer til tre en halv måned, mens Aalborgs hussælgere måtte vente 136 dage, før en køber slog til.

Over et år

Andre steder i landet går det knap så kvikt med at komme af med boligerne.

I Guldborgsund Kommune, der blandt andet dækker Falster og en del af Lolland, havde de villaer, der blev solgt i første kvartal, i snit været på markedet i 390 dage, dvs. ca. 13 måneder, mens man Ringsted Kommune, Lolland Kommune og Brønderslev Kommune alle steder havde ventet over et år i snit på en køber.

På lejlighedsmarkedet havde Esbjerg Kommune, Gladsaxe Kommune og Randers Kommune de mest tøvende købere.

I førstnævnte tilfælde blev lejlighederne solgt efter gennemsnitligt 280 dage (ca. ni måneder), mens man i Gladsaxe og Randers fandt en køber efter henholdsvis 242 dage (otte måneder) og 230 dage (syv en havl måned).

Se salgstiderne for din kommune

LINK: Villa/rækkehuse

LINK: Ejerlejligheder

LINK: Fritidshuse

* Undersøgelsen er baseret på aktuelle tal for 1. kvartal 2013.  På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle handler taget med i statistikken, der dækker anslået 60 procent af det samlede antal henholdsvis solgte huse, ejerlejligheder og fritidshuse i kvartalet.
Kun kommuner med min. 20 registrerede salg i kvartalet er taget med i undersøgelsen.

BRANCHENYT
Læs også