Aktier: Novo førte an i ny fremgang

Investorerne kunne onsdag glæde sig over nye stigninger på aktiemarkedet.

Markedsdeltagerne valgte igen at ignorere et svagt nøgletal, og i særdeleshed Novo Nordisk sørgede for at trække det hjemlige marked i plus, mens storbanken Nordea faldt oven på et ellers pænt regnskab for første kvartal.

- Vi ser forholdsvis små bevægelser i forhold til de udsving, vi så tirsdag. Men fortegnene er positive, og det er fornuftigt nok efter tirsdagens stigninger og det lidt skuffende ifo-indeks fra Tyskland, som man godt kunne have frygtet ville sende os lidt ned, siger Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans og giver et bud på en af årsagerne til, at markedet ignorerede uventet stort fald i ifo-indekset.

- Men vi må så også sige, at spekulationer om en kommende rentenedsættelse fra ECB, som har været med til at trække markedet op, ikke bliver mindre af et skuffende ifo-indeks fra Tyskland, tilføjer han.

C20 Cap lukkede 0,2 pct. højere i 565,12 - trukket op af Novo Nordisk, som steg 2,7 pct. til 978,5 kr.

Eli Lilly, som er konkurrent til den danske insulinkæmpe, fremlagde et resultat for første kvartal 2013, som var bedre end ventet, men regnskabet kan ikke forklare den pæne stigning i Novos aktie, mener chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink. Novo Nordisk var allerede begyndt at stige inden Eli Lillys regnskab, og Mads Zink er mere tilbøjelig til at kæde stigningen sammen med nogle pæne købsordrer fra især tre mæglere, samt at Novo Nordisk de seneste dage har haltet lidt efter det generelle marked.

Nordea lukkede i den tunge ende af C20 med et fald på 0,9 pct. til 63,6 kr. til trods for et regnskab for første kvartal, hvor lavere nedskrivninger gav et nettoresultat, som var større end ventet i markedet. Nettoresultatet var på 796 mio. euro mod ventede 773 mio. euro ifølge SME Direkt, og der var ifølge de analytikere, som Ritzau Finans talte med, ikke noget i regnskabet, som kunne forklare kursreaktionen.

Mens Nordeas regnskab ikke fik lov til at smitte positivt af på bankens egen aktie, var den afsmittende effekt på konkurrenten Danske Banks aktie positiv. Danske Bank lukkede 2 pct. højere i 107,3 kr.

Vestas, der fortsatte de gode takter med en stigning på 0,6 pct. til 46,77 kr., annoncerede en ordre til Chile på vindmøller med en samlet kapacitet på 110 megawatt, og TDC sluttede 2,1 pct. højere i 45,26 kr. Teleaktien blev løftet af en positiv analyse fra Nordea, der hævede anbefalingen for TDC til "køb".

I den modsatte af skalaen faldt Carlsberg 3,1 pct. til 525 kr. Den danske bryggerikoncern måtte lide den tort af være negativt påvirket af skuffende nyt fra en konkurrent.

- Carlsberg springer i øjnene efter Heinekens salgsopdatering. Heinekens første kvartal var presset af en skuffende udvikling i Europa, som skyldes dårligt vejr og afgiftsforhøjelser i Frankrig. Udviklingen i Østeuropa ser heller ikke for god ud, og det presser Carlsberg, siger Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank.

Uden for C20-regi blev Ringkjøbing Landbobank noteret for en stigning på 2,5 pct. til 920 kr. Ringkjøbing Landbobank fastholdt forventningerne til basisresultat for hele regnskabsåret i intervallet 350 til 425 mio. kr. Første kvartal gav et basisresultatet på 118 mio. kr., hvilket var i overkanten af bankens budgetter.

BRANCHENYT
Læs også