Ekspert: Meyer udsatte Folketinget for sundhedsfare

"Det er fuldstændig sindssygt det, vi har gjort."

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Så klar er indrømmelsen fra Merete Holst, som kendiskokken Claus Meyer har hyret som direktør for Meyers Kantiner, der står for driften af Christiansborgs kantine, Snapstinget.

Under et kontrolbesøg i parlamentet i torsdags afslørede fødevarekontrollen, at Meyers medarbejdere havde undladt at køle mad produceret om onsdagen ordentlig ned. Det skriver metroxpress.

Gode forhold for bakterier

En gryderet var knap 10 grader varm, mens noget fond var 8,4 grader varmt.

»Det er decideret farligt og helt og aldeles uansvarligt. For ved så høje temperaturer bliver maden en tikkende bombe af bakterier,« siger fødevareekspert Orla Zinck til metroxpress.

»Det kan medføre store sygdomsudbrud, så Meyer udsatte Folketinget for sundhedsfare. Var det ikke blevet opdaget, kunne det være gået helt galt,« siger han til metroxpress.

Fødevarekontrollen afslørede også, at fisk blev opbevaret i et for varmt køleskab, og at der i to håndvaske ikke var varmt vand til at vaske hænder i.

BRANCHENYT
Læs også