It-koncern overvejer gigantopkøb

Verizon kan være klar til at betale op til 570 mia. kr. for datterselskab.

Foto: Mel Evans/AP

Den amerikanske virksomhed Verizon Communication er angiveligt klar til et opkøb i gigantklassen, idet selskabet har allieret sig med rådgivere, som skal gøre det muligt at betale op mod 570 mia. kr. for den resterende del af datterselskabet Verizon Wireless.

Verizon Communication ejer allerede 55 pct. af Verizon Wireless, men vil altså meget gerne have fat i de resterende 45 pct., som britiske Vodafone Group sidder på, og det kan ifølge kilder til nyhedsbureauet Reuters komme til at koste 100 mia. dollar.

Kilder fortæller yderligere til Reuters, at Verizon har ansat finansielle og lovmæssige rådgivere, og håber i første omgang på, at kunne indgå en fredelig aftale med Vodafone. Kilderne forklarer dog også, at Verizon er klar til at lægge et offentligt bud på Vodafones andel, såfremt det britiske selskab afviser at indgå i forhandlinger om et salg.

Afhængig af væksten

Verizon forventer at kunne rejse 50 mia. dollar via banklån, mens resten af opkøbet skal finansieres ved betaling med aktier i Verizon.

Verizon er afhængig af væksten i Verizon Wireless, og et opkøb vil skabe en del mere fleksibilitet for Verizon i forbindelse med fordelingen af pengestrømmene fra Verizon Wireless.

Verizons bestyrelse skal ifølge kilder til Reuters diskutere det mulige opkøb på et allerede planlagt bestyrelsesmøde i næste uge.

BRANCHENYT
Læs også