Jyske Bank: Investorer selv skyld i tilsyns-søgsmål

De to investorer, som ikke tog imod Jyske Banks tilbud om forlig, er grunden til, at banken nu slæber tilsynet i retten.

Foto: Simon Fals

De to private investorer, der har lagt sag an mod Jyske Bank, bærer ansvaret for, at Finanstilsynet nu slæbes i retten af Jyske Bank, som samtidig forlanger investorernes sag udsat.

Jyske bank sagsøger Finanstilsynet 

Banken vil have tilsynets påtale om vildledende markedsføring af Jyske Hedge-foreningen erklæret ugyldig, inden investorerne får deres sag for retten.

Dermed er det investorernes egen skyld, at deres sag risikerer udsættelse i årevis.

Det forklarer juridisk direktør i Jyske Bank Peter Stig Hansen, da FinansWatch spørger ham, hvorfor man ikke - som lovet - har droppet søgsmålet mod tilsynet, når nu der blev indgået forlig i efteråret 2012.

"Der var jo to, der ikke tog forliget. Og i og med, at det ikke udviklede sig som forudsat, så fortsætter vi. Hvis det hele var faldet væk, så er der jo intet formål med sagen, men det gjorde det så ikke," siger han til FinansWatch.

Urimeligt med udsættelse

Jyske Bank har begæret de to investorers sag mod banken udsat, hvilket kammeradvokaten, som fører de to investorers sag, har protesteret mod. Forbrugerombudsmand Henrik Øe, som har startet sagerne, kalder kravet om udsættelse urimeligt.

"Jeg synes ikke, det er rimeligt over for to privatpersoner, at den sag skal afvente en anden retssag. Men det er landsretten, der tager stilling til det," siger Henrik Øe til FinansWatch.

Forbrugerombudsmand: Jyske-krav er urimeligt 

De første skridt til Jyske Banks søgsmål mod Finanstilsynet blev taget i begyndelsen af 2012, men juridisk direktør Peter Stig Hansen vil ikke forklare, hvorfor man ikke allerede lagde sag an, da påtalen kom i 2009.

"Det kan jeg ikke sige noget om. Vi kommenterer ikke på verserende sager, og sagerne verserer jo stadig med de to investorer," siger han.

Men det er jo et spørgsmål om timing - ikke et spørgsmål om selve sagen - det kan du vel godt svare på?

"Det kommer an på, hvordan man ser det. Det er en del af den sag, og derfor kan jeg ikke udtale mig om det, når de stadig verserer. Man skal passe på med, hvad det er uden for sagen, og hvad der ikke er. Det kan være svært at trække den skillelinje," siger Peter Stig Hansen.

Jyske-sag mod tilsyn dør med Hedge-aftale

Anders Dam: Vi handler en procesrisiko af 

Jyske Bank indgår forlig med forbrugerombudsmanden i hedge-sag

Jyske Banks tilbud skuffer investor

Kernekunder går glip af Jyske-erstatning

Én kunde kan vælte Jyskes million-forlig

BRANCHENYT
Læs også