Din skatterabat på pension forlænget

Pensionskunder får ekstra tid til at indkassere regeringens lokkemad.

Regeringen og de borgerlige parter har som et led i den nye vækstplan besluttet at forlænge skatterabatten på omlægning af kapitalpensioner. Foto: Niels Hougaard

Der er godt nyt til de danske pensionskunder, som stadig er i syv sind om, hvorvidt de skal omlægge deres kapitalpension til en aldersopsparing.

Regeringen og de borgerlige parter har som et led i den nye vækstplan besluttet at forlænge skatterabatten på en omlægning

Det betyder, at danskere med kapitalpensioner kan ændre deres kapitalpension til en aldersopsparing i løbet af både 2013 og 2014 med en skatterabat på 2,7 pct.

To af landets største pensionsselskaber, PFA Pension og Danica Pension, roser forlængelsen.

Godt for begge parter

"Det er en god idé. På den måde får danskerne i ro og mag mulighed for at tage imod det gode tilbud, mens pensionsselskaberne på den anden side får længere tid til at lægge sig fast på en løsning, der på bedste vis bringer skatterabatten videre til kunderne," siger Lars Kjeldgaard, der er økonom i Danica Pension.

PFA Pension melder sig under samme fane.

"Det er langt fra alle, der har nået at sætte sig ind i, om skatterabatten er en fordel i deres situation. Nu er der god tid til at kunderne kan træffe den beslutning, der er bedst for den enkelte," siger Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA Pension.

Danskerne siger nej tak
  • Omlægningen af kapitalpensionen til en aldersopsparing skulle skæppe godt i statskassen, men indtil videre må politikerne se langt efter den store gevinst. Det viser en Megafonmåling bestilt af kæden af advokatfirmaer, Ret & Råd.
  • Kun 14 pct. af de 6.824 personer, der er spurgt i Megafons meningsmåling, overvejer at konvertere deres nuværende kapitalpension til en aldersopsparing.

En skattegevinst

I skattereformen blev det vedtaget, at man kan omlægge sin kapitalpension til en aldersopsparing i 2013 og få en afgiftsrabat på 2,7 pct.

I stedet for at betale 40 pct. i afgift på sin kapitalpension, når man går på pension, kan man altså slippe med 37,3 pct.

Til gengæld får man ikke fradrag på sine indbetalinger, som man hidtil har fået på kapitalpensionen.

Planen var oprindeligt, at skatterabatten kun skulle gælde i 2013. Det har regeringen, sammen med Liberal Alliance, Venstre og De Konservative besluttet at ændre, således at lokkemaden også lægges ud næste år.

PFA Pension åbner fra den 1. til den 20. oktober det første vindue for, at kunder kan omlægge deres kapitalpensioner.

Læs også
Top job